FELHÍVÁS - ADATGYŰJTÉS!!!

Bővitsük ki a felvidéki zenei kiadványok és zenei élet szereplőinek adatbázisát. Kérjük az együttműködéseteket és adatlapunk kitöltését.

Alakítsuk ki a szlovákiai magyar zenekarok, jazz-, világ- és népzenei együttesek, kórusok, tánccsoportok és minden zenei életben tevékenykedő szervezet, személy
adatainak, zenei kiadványainak nagyszabású adatbázisát.

NÉZD MEG AZ ADATBÁZIST

Harmonia Classica (hangszeres komolyzene)

A somorjai Harmonia Classica kamarazenekar klasszikus zenét játszik a barokktól napjainkig terjedő korokból, s ezzel igyekszik örömet szerezni a komolyzene kedvelőinek. Az együttes tagjai különbözõ érdeklődésű lelkes mûkedvelők, akiket a zene és a mûvészetek szeretete köt össze. A zenekar mûködése a somorjai zeneiskolában kezdõdött, melynek mindannyian diákjai voltak, s annak vonószenekarában sokan csaknem 10 évig működtek. A zeneiskolai tanulmányok végeztével a tagokat egyéb kötelességeik mellett is összetartotta a zene iránti szeretet és lelkesedés, ezért 2008-tól az együttes Hegyi Brigita vezetésével önállóan kezdett mûködni. A zenekar célja a klasszikus zene minél szélesebb körû megszerettetése. Szeretne továbbá lehetõséget nyújtani a fiataloknak arra, hogy a zenei alapképzés után is fejleszthessék zenei képességeiket, hogy megismerkedjenek a kamarazenekari repertoár újabb darabjaival, hogy ez is segítse őket a szépség és a művészeti értékek befogadásában. A közös muzsikálás fejleszti az együttjátszás és kölcsönös megértés képességét, és mindenekelõtt az öröm, a szépség és harmónia érzését és értékeit ajándékozza az embereknek. A zenekar első ízben 2008. május 8-án a bécsi Szent István dómban ünnepélyea magyar szentmise keretén belül mutatkozott be. Ezt követően a zenekart a közönség a környezõ településeken, Magyarorságon és Csehországban is hallhatta. Céljaink között szerepel a zenekar bemutatkozása hazai és külföldi pódiumokon, továbbá a kamarazenélés hagyományainak ápolása nemcsak a hivatásos, hanem műkedvelő muzsikusok között is.


Zenekarvezető: Hegyi Brigita

Web: www.harmoniaclassica.sk
Facebook: www.facebook.com/HarmoniaClassicaKamarazenekar
E-mail: brigigita@post.sk

Ezt látni kell

 
 

Videók

Beszámolók

Interjúk