FELHÍVÁS - ADATGYŰJTÉS!!!

Bővitsük ki a felvidéki zenei kiadványok és zenei élet szereplőinek adatbázisát. Kérjük az együttműködéseteket és adatlapunk kitöltését.

Alakítsuk ki a szlovákiai magyar zenekarok, jazz-, világ- és népzenei együttesek, kórusok, tánccsoportok és minden zenei életben tevékenykedő szervezet, személy
adatainak, zenei kiadványainak nagyszabású adatbázisát.

NÉZD MEG AZ ADATBÁZIST

Csermely Kórus (vegyeskar)

A kassai Csermely Kórust, mint magyar nemzetiségi kórust 1973-ban Havasi József alapította, aki a mai napig a kórus lelkes és igényes karnagya. Az énekkar 1975-ben elnyerte a Szlovák Zenei Alap díját a Pozsonyi Zenei Ünnepségeken. A galántai Kodály - Napok kórusfesztivál ötszörös győztese (1978, 1981, 1984, 2002, 2008). 1984-ben felvételt készített a Szlovák Rádióban.Számos hazai és külföldi fesztiválon vett részt. A kórus néhány tagja 2000-ben létrehozta a Csermely Polgári Társulást, melynek célja a működéshez szükséges feltételek biztosítása.A CSPT minden éven megrendezi a hagyományos újévi hangversenyt a Csermely Kórus és vendégei címmel .A Csermely Kórus 2003-ban aratott nagy sikert a finnországi Loimaaban megrendezett kórusfesztiválon.Széleskörű repertoárjának köszönhetően a kassai Premontrei templom kórusaként is működik. A Csermely Kórus 2003 szeptemberében ünnepelte működésének 30.évfordulóját. 2003 decemberében munkájának elismeréseként elsőként kapta meg a Kassai Megyei Önkormányzat Díját.Több neves hazai és külföldi zenei személyiség is együttműködött a kórussal. 2004 nyarán a kórus franciaországi kórusfesztiválon vett részt.A kórus 2013-ban ünnepelte működésének 40.évfordulóját.


Karnagy: Havasi József

Facebook: www.facebook.com/CsermelyKorus
E-mail: andrea@trimen.sk

Ezt látni kell

 
 

Videók

Beszámolók

Interjúk