Angyali üdvözlet - a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának CD bemutatója

2017. február 11-én, szombaton 17.00 órától ünnepi hangversenyt ad a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa Pozsonyban, a Szlovák Rádió 2. sz. hangversenytermében. A belépés díjtalan. Mindenkit nagy szeretettel hívnak a szervezők.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa ezen a hangversenyen mutatja be legújabb, Angyali üdvözlet című hanghordozójának anyagát. A CD egyaránt tartalmaz népi Mária-énekeket, reneszánsz, romantikus és 20. századi kórusműveket.

A hangversenyen Franz Biebl, Tomás Luis de Victoria, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Salomone Rossi, Hans Leo Hassler, Michael Haydn, Edvard Grieg, Liszt Ferenc, Bárdos Lajos, Camille Saint-Saëns és Benjamin Britten művei csendülnek fel Józsa Mónika és Stauróczky Balázs vezényletével. A műsort népi Mária-énekek előadása teszi még színesebbé.

FACEBOOK ESEMÉNY

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa a szlovákiai magyar kultúra legjelentősebb, országos és európai összehasonlításban is a legszínvonalasabb képviselői közé tartozik. A kórustagok ma azt a munkát folytatják, amelyet még Kodály Zoltán, zeneszerző, népzenegyűjtő, zenepedagógus kezdett el Dél-Szlovákia településein azzal az elhatározással, hogy formálja a gyermekek, az ifjúság és a felnőttek zenei ízlésvilágát, közkinccsé tegye a népzenét és megismertesse a közönséggel a zeneirodalom remekműveit. A kórus meghatározóan fontos kötelességének tartja, hogy műsorán tartsa a 20. századi szlovákiai magyar zeneszerzők: Szíjjártó Jenő, Rajter Lajos és Németh László István műveit is.

ATEMPO.sk