Hunyadi László – a Magyar Állami Operaház előadása Pozsonyban

Hunyadi László – a Magyar Állami Operaház előadása

2018. február 12-én, hétfőn 19.00 órai kezdettel Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját mutatja be a Magyar Állami Operaház a pozsonyi Incheba Expo Arenában. Belépő 11,50 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK CIKKÜNKBEN

Erkel Ferenc 1844-ben, a reformkor tetőpontján komponálta hazafias operáját, mely a magyar történelem egyik zűrzavaros periódusára, a nándorfehérvári diadalt követő napokra koncentrál. A Hunyadiak korában játszódó mű hőse azonban nem a híres törökverő, Hunyadi János vagy a későbbi Mátyás király, hanem a vérpadra lépő fiatal lovag, László. A kortárs nézők lelkesen fogadták a művet, mivel nem is annyira titkolt áthallásokat tartalmazott saját koruk politikai viszonyaira; természetesen az olasz és francia mintákat, valamint a verbunkos hagyományokat követő zene is megtette hatását.

A művet, mely bemutatója óta megszakítás nélkül a magyar repertoár megbecsült darabja, 2012-ben új rendezésben mutatta be a Magyar Állami Operaház. A turné alkalmával kettős szereposztásban viszik színre Erkel első mesteroperáját. A főbb szerepekben az Opera olyan kiváló énekeseit, mint Szappanos Tibort, Rácz Istvánt, Rálik Szilviát, Miklósa Erikát, Kelemen Zoltánt és Kálnay Zsófiát, a címszerepben pedig Kiss B. Atillát láthatja a közönség. Az előadásokat az egyik legelismertebb és legtapasztaltabb magyar karmester, Medveczky Ádám dirigálja.

ATEMPO.sk