55 éve a színpadon - Omega koncert Léván

55 éve a színpadon - Omega koncert

2018. május 12-én, szombaton este Léván, a téli stadionban ad koncertet a legendás Omega zenekar, akik legújabb lemezüket mutatják be Volt egyszer egy vadkelet címmel. Előzenekar a MadDogX. Belépő 25, 35, 40 és 50 euróért kapható. A zenekar a koncert előtt 18.00 és 19.00 óra között autogramokat oszt a rajongóknak. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Az Omega több tekintetben is úttörőnek számít a magyar könnyűzene történetében. 1968-ban elsőként jelent meg önálló albuma Magyarországon. Az 1969-es 10000 lépésé volt az első kinyitható lemezborító, az album zenei anyagából pedig elkészült az első önálló tévéshow, a Tízezer lépés – Omega Show. Az együttes elsőként jutott ki az Egyesült Királyságba, a magyar együttesek közül nekik volt a legtöbb eladott lemezük Magyarországon. Az Omega volt az első együttes, melyet a Magyar Állami Hangversenyzenekar kísért, valamint a magyar együttesek közül az Omegának volt először digitális stúdiója. Elsőként jelent meg CD-je és DVD-je . Az Omega tagjai léptek fel elsőként egységes színpadi ruhában és az együttes koncertjein használtak először füstgépet, lézershow-t, valamint a látványelemek kiegészítésére kivetítőt.

Az együttesben olyan legendák tűntek fel mint Somló Tamás, Presser Gábor, Kóbor János, Benkő László és még sokan mások. Az Omegát jól ismeri a magyar közönség, hiszen számos slágert köszönhetünk nekik, azonban mind közül kiemelendő a Gyöngyhajú lány, amiből külföldön is készült feldolgozás.

Magyarország egyik legismertebb zenekara 55 éve zenél már. A jubileum alkalmából egy különleges koncerttel várják a rajongóikat. A koncert nem csak 55 év eszenciája lesz, hanem egy szívből szólóan sugárzó, igazi, magával ragadó rock koncert.

ATEMPO.sk