Tűzvihar – Omega és E.T. Band koncert Somorján

Tűzvihar – az Omega koncertje Somorján

2019. május 17-én, pénteken este Somorján, a Pomlé Park színpadán ad koncertet a legendás Omega zenekar, akik legújabb turnéjuk keretében látogatnak el Felvidékre is.

Előtte az E.T. Band hangolja a közönséget. Kezdés 19.00 órakor, kapunyitás 18.00 órakor. Belépő 25 euró, VIP 80 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

Az Omega több tekintetben is úttörőnek számít a magyar könnyűzene történetében. 1968-ban elsőként jelent meg önálló albuma Magyarországon. Az 1969-es 10000 lépésé volt az első kinyitható lemezborító, az album zenei anyagából pedig elkészült az első önálló tévéshow, a Tízezer lépés – Omega Show. Az együttes elsőként jutott ki az Egyesült Királyságba, a magyar együttesek közül nekik volt a legtöbb eladott lemezük Magyarországon. Az Omega volt az első együttes, melyet a Magyar Állami Hangversenyzenekar kísért, valamint a magyar együttesek közül az Omegának volt először digitális stúdiója. Elsőként jelent meg CD-je és DVD-je . Az Omega tagjai léptek fel elsőként egységes színpadi ruhában és az együttes koncertjein használtak először füstgépet, lézershow-t, valamint a látványelemek kiegészítésére kivetítőt.

Az együttesben olyan legendák tűntek fel mint Somló Tamás, Presser Gábor, Kóbor János, Benkő László és még sokan mások. Magyarország legismertebb zenekarának számos slágert köszönhetünk, azonban mind közül kiemelendő a Gyöngyhajú lány, amiből külföldön is készült feldolgozás.

ATEMPO.sk