Papa, ha meghal – premier előadás Komáromban

Papa, ha meghal – premier előadás Komáromban

2019. augusztus 31-én, szombaton 19.00 órától kerül bemutatásra a Dialóg n.o. első komédiája Soóky László tollából Papa, ha meghal címmel, a komáromi Városi Művelődési Központban.

Az előadást Telihay Péter rendezte és olyan színészek lépnek a színpadra, mint Culka Ottó, Dósa Zsuzsa, Horváth Sebestyén Sándor, Jókai Ági, Molnár Xénia, Szoták Andrea, Szvrcsek Anita és Varga Lívia. A zenei rendező Sipos Dávid.

Belépő 12 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A Papa, ha meghal című abszurd színjáték a családi kötelékek széthullásáról mesél, arról a folyamatról, ahogy az egymáshoz legközelebb álló rokonok elidegenednek egymástól. A jelenségről, hogy nem tudjuk, kik vagyunk, hova, kihez, tartozunk, s ebből adódóan azt sem, merre tart az életünk.

Papa egy zimankós januári napon balesetet szenvedett a motorkerékpárjával, nekiütközött egy kopjafának, és szörnyethalt a helyszínen. Ahhoz, hogy papa halálát hivatalosan is megállapítsák, azonosítani kellene őt, de, mivel teste összezúzódott a terméskövön, a fizikai azonosítása szinte lehetetlenné vált, nem marad más, mint az emlékek felidézése, de van ilyen emlék is, és olyan emlék is... A temetésre való készülődés közben az örökösök – hol a múltbéli emlékek, hol pedig személyes érdekek miatt – egyre őrültebb helyzetetekbe keverednek...

 

Szereplők:

Culka Ottó
Dósa Zsuzsa
Horváth Sebestyén Sándor
Jókai Ági
Molnár Xénia
Szoták Andrea
Szvrcsek Anita
Varga Lívia

Látvány: Hircsu Mariann
Dramaturg: Varga Emese
Zene: Sipos Dávid
A rendező asszisztense: Balaskó Edit

Rendező: Telihay Péter

ATEMPO.sk