Ingyenes Apostol koncert Ipolykeszin

Apostol együttes

2019. augusztus 25-én, vasárnap este 20.00 órától a legendás Apostol együttes ad koncertet az ipolykeszi szabadtéri színpadon. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

FOTÓBESZÁMOLÓ: APOSTOL KONCERT

Az 1970-ben alakult Apostol együttes eredetileg dzsesszrockot játszott. 1971-ben megnyerték a salgótarjáni országos könnyűzenei fesztivált, ám hosszú ideig csak kísérőzenekarként működhettek. A berobbanásukat hozó Okosabban kéne élni című sláger véletlenül került hozzájuk, Bolba Lajos, a Made in Hungary című rádióműsor zenei rendezője adta oda nekik.

A sikerkorszak a populárisabb zenére áttéréssel 1974-ben kezdődött, az énekes Meződi József csatlakozása után. Olyan, mindenki által dúdolt slágerek születtek a hetvenes-nyolcvanas években, mint a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, a Nem tudok élni nélküled vagy az Eladó, kiadó most a szívem. Az Apostol 1979-ig megtartotta kettősségét, itthon és külföldön is részt vett dzsesszfesztiválokon.

Az együttes a nyolcvanas évek közepétől a színházi zene felé fordult, a Rockszínház tagjaként számos sikeres produkcióban - a Sztárcsinálókban, az Evitában, a Jézus Krisztus Szupersztárban, a Nyomorultakban, a Miss Saigonban, a Sakkban - működött közre. A csapat "újrafelfedezését" a kilencvenes évek második fele hozta, amikor több válogatásalbum is megjelent.

ATEMPO.sk