Szarka Gyula zenés-, verses előadóestje Pozsonyban

2016. február 22-én a Pozsonyi Magyar Intézet székházában 17.30-tól Szarka Zsuzsanna ruhatervező „A kékfestő ma" című kiállításának megnyitójára kerül sor, majd 18 órától Szarka Gyula, Kossuth-díjas zeneszerző és előadóművész „Bor és lányka" című zenés-, verses előadóestjét mutatja be.

Közreműködik

Szarka Gyula – ének, gitár
Varga Borbála – fúvós hangszerek
Kun Csaba – billentyűs hangszerek
Récsei Noémi és Molnár László – szavalat

FACEBOOK ESEMÉNY

Régen a borfogyasztás nem egyszerűen ivást jelentett, hanem férfitársaságok kötetlen együttlétét, események megtárgyalását, énekelt történetek meghallgatását, a barátkozás lehetőségét is. És, hogy ez valóban így volt, ékes bizonyíték erre népköltészetünk, vagy Petőfi, Balassi, Csokonai, Gárdonyi bordalai. Szarka Gyula a műsor anyagát ebből a kultúrkörből válogatta azzal a szándékkal, hogy a kitűnő magyar borhoz méltó irodalmi érték párosuljon. A magyar irodalom legszebb borversei szólnak megzenésítve Szarka Gyula, a Ghymes együttes alapító tagjának előadásában, akinek badacsonyi tüzes borait a műsor végén meg is lehet kóstolni majd.

Szarka Zsuzsanna mára elismert divattervező, aki Nádszegen él, vezeti szalonját. Ruháin a gazdag motívumvilág elemei jelennek meg, gyakran visszanyúl a magyar népi motívumokhoz és azok jelentésvilágához. Egyedi stílusával valami újat és egyben hagyományosat teremtett. Szívesen kísérletezik a különböző minőségű anyagok összeférhetőségével, a színek variálhatóságával. A díszítéseket legszívesebben szalagokkal és zsinórozással oldja meg. Kiállítása megtekinthető 2016. március 10-ig.

ATEMPO.sk