Bárdos Lajos Vegyeskar - bemutatjuk a XVI. Kodály Napok résztvevőit

Bárdos Lajos Vegyeskar

A nagymegyeri Városi Művelődési Központ mellett működő Bárdos Lajos Vegyeskar régi tradíciókra tekint vissza. Fő céljuk megőrizni és tovább vinni a magyar kórusmuzsika hagyományát és örök értékét.

Jelen vannak a város minden jelentős egyházi ünnepén és kulturális rendezvényein egyaránt. Az elmúlt időszakban rendszeresen rendeznek kórustalálkozókat, adventi hangversenyeket, melyeken hazai és külföldi kórusokat látnak vendégül. 1990 óta résztvevői a Kodály Napoknak, melyen többször aranykoszorús minősítést értek el.

A kórus 2012-ben ünnepelte fennállásának 120. évfordulóját. Nagymegyer város önkormányzata ugyanezen évben Pro Urbe díjjal jutalmazta a kórus eredményes és kitartó munkáját, Nagyszombat megye pedig a kultúráért emlékérmet adományozta a kórus fennállásának 120. évfordulója alkalmából.

A kórus repertoárja nagyon színes, magába foglalja mind a világi, mind az egyházi muzsikát, népdalfeldolgozásokat, jelenkori alkotásokat és régi mesterek műveit. A kórus irányítását 1998-ban Orsovics Yvette vette át a neves népzenekutatótól, Ág Tibortól. Állandó korrepetitoruk Kolenčíková Lucia.

Orsovics Yvette

ATEMPO.sk