Christopher Lee a Metal Knight albummal ünnepelt

A kilencvenes évek óta zenei albumokkal is jelentkező híres brit színész, Christopher Lee a Metal Knight című új lemezével ünnepelte 92. születésnapját.

Az új korongon a La Mancha lovagja című Don Quijote-musical két dalának heavy metál feldolgozása is szerepel.

"Szerintem Don Quijote a legmetálosabb kitalált szereplő azok közül, akiket ismerek. Egymagában próbálja megváltoztatni a világot, nem törődve ennek személyes következményeivel. Remek szerep az éneklésre" - jelentette ki A hobbit-trilógia sztárja, aki nemrég töltötte be 92. évét.

A lemezen Frank Sinatra My Way című híres számának (Paul Anka szerzeményének) fülbemászó változata is hallható, amelyet Lee még 2006-ban elénekelt. A dalról a színész megjegyezte: nem könnyű elénekelni, mert az előadónak el kell hitetnie a hallgatósággal, hogy igazat szól.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Christopher Lee a kilencvenes években adta ki első lemezét híres Broadway-számokkal. 2010-ben megjelent Charlemagne: By the Sword and the Cross című albuma elnyerte a Metal Hammer magazin Spirit of Metal-díját.

Legutóbbi korongja, a Metal Knight az olasz szimfonikus metálbanda, a Rhapsody of Fire közreműködésével született. "

A heavy metál számomra a fantáziával társul, mert ez a zene rengeteg energiát hordoz" - magyarázta a színész-énekes.

Lee-t sok mozinéző Drakula-szerepeiről, A Gyűrűk Ura-trilógiában és A hobbit-trilógiában nyújtott Szarumán-alakításáról vagy a Star Warsban megjelenő Dooku grófként ismeri. A színészt tavaly tagságával tüntette ki a Brit Filmintézet. Korábban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) tagságát is elnyerte.

ATEMPO.sk / MTI