HALLGASD MEG: Új albummal jelentkezik Müller Péter Sziámi – Nevess magadra!

Nevess magadra! címmel új lemezt jelentetett meg a Müller Péter Sziámi AndFriends, a 18 dalt tartalmazó albumot január 13-án mutatják be Budapesten, a Gödör Klubban.

Müller Péter, költő, énekes jellemzése szerint a hagyománytisztelet és az "újra vágyás" jellemzi a lemezt, amelynek címe és alcíme (A helyzet tragikus, de nem komoly) is nyomatékosan az öniróniát hangsúlyozza, ami nélkül manapság lehetetlen életben maradni.

"Pilinszky János azt mondta, hogy a vers akkor születik meg, ha vagy eljutunk az én közepétől a kozmoszig, vagy visszafelé bejárjuk ezt az utat. A albumon hallható dalok ezt az utat járják be, spirális szerkezetben" - mondta a énekes, hozzátéve, hogy a lemezt egy önironikus, fájdalmas dal nyitja Cukortükör címmel. Ebben a dalban található kedvenc sora is, amit az érzelemgazdag és személyes hangvételű szám írásakor nyolc esztendős lánya írt: "A türelem rozsdát terem".

A saját számok mellett rákerült a lemezre még pár egzotikum: az Anima Sound System által készített remix/feldolgozás és a Romano Drommal közösen felvett Boldog Új Évet! (Baxtalo Nyevo Bersh). Emellett a lemezen hallhatóak még régi számok új verzióban.

 Müller Péter Sziámi AndFriends – Nevess magadra!

Tracklista

1. Cukortükör
2. Égkorszak
3. Államosítani kéne
4. Ezt a dalt egy másik nőnek írtam
5. Mennybemenő gép
6. Így lesz jó
7. Ez az a bár
8. A kő még kába
9. Ez a világ
10. Ágyban töltöm a telefonomat
11. Egy vagy egy se
12. Haladék
13. Társasház
14. Kicsi kicsiszolt kő
15. Szeretni még
16. Államosítani kéne (Anima Sound System remix)
17. Cukortükör szimfonik (feat. WeVox kórus)
18. Boldog új évet! (feat. Romano Drom)

A szombati lemezbemutató koncerten az új dalok mellett régi Sziámi számok is elhangzanak. A koncerten közreműködik Ónodi Eszter, a Katona József Színház színművésze, Stefanovics Angéla a Pintér Béla Társulatból, Másik János zeneszerző és a Romano Drom zenekar.

 

 

ATEMPO.sk / MTI