Zenei csemege a Csábi Szeder Fábián Dalegylettől

Miért nem divatos ma a kóruséneklés? Mitől lesz mindenki számára érdekes és megragadó a kóruszene? Hogyan értelmezhető újjá egy hagyomány úgy, hogy mondanivalója legyen a mai fiataloknak is?

lyen, és ehhez hasonló kérdések foglalkoztatják már több mint egy évtizede a nagykürtösi járás egyik kis falujában működő fiatalos lendületű Csábi Szeder Fábián Dalegyletet.
Számos koncert, versenysiker, és egy évek óta sikeresen működő saját fesztivál (Hajnalok Völgye - Kortárs Kórusfesztivál Csábon) után elérkezettnek látták az időt, hogy első saját CD-jüket is megjelentessék.

A lemez sok szempontból különleges. A Dalegylet Szlovákiában egyedüli módon kísérletezik kórusimprovizációval, melynek lenyomatai képezik a felvételek egyik vezérfonalát. Ugyanígy rendhagyó ötlet, hogy a CD-n a kórus minden tagja szólistaként is megmutatkozik, így a zenei anyag rendkívül változatos és követhető. Végül pedig bizton állíthatjuk, hogy a népdalok szerelmesei is kedvüket lelik majd a válogatásban: A Csábi Szeder Fábián Dalegylet népdalkincsünk kevésbé ismert, vagy ismeretlen gyöngyszemeit válogatta ki, melyeket minden esetben sajátos módon dolgozott fel és vett lemezre.

A CSILLAGOK több mint egy CD lemez. Új útat mutat és áthangol, szívet, fület és elmét nyitogat. Kreatív, játékos és ugyanakkor komoly. A Csábi Szeder Fábián Dalegylet sajátos, zenébe öntött hitvallása.

aTEMPO.sk