Megjelent a Kéknyúl új lemeze és klipje

Elkészítette új, immár harmadik albumát a Kéknyúl. A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó csapat Crowded Universe címmel adta ki új anyagát.

A Kéknyúl korábbi hangzása a Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs védjegyének számító Hammond-orgona köré épült. A friss lemez anyaga új koncepción alapul: nyolc egyenrangú muzsikus sző izgalmas zeneszövetet fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres énekével.

Premecz Mátyás elmondta, hogy sokkal tudatosabb zeneszerzéssel, rengeteg kollektív munkával készültek az új dalok, ezáltal színesebb, érzelmesebb lett az anyag, amely sok, általuk szeretett stílust ölel fel. A megszokott funkos alapok új dimenziót kaptak azzal, hogy immár egy "teljes jogú" basszusgitáros, a korábban több más formációból is ismert Bata István játszik, a soulos dalok izgalmas irányba indultak el, a dzsessz helyett ezúttal inkább a rock, sőt a pszichedélia világába.

Kéknyúl - Crowded Universe

Tracklist

1. All Life Long
2. Rooftops
3. Guessing Game
4. Crime Scene
5. Fading Days
6. Wind-up Doll
7. Candied People
8. Cooking in Your Kitchen
9. Crowded Universe, Nothing Ever Really Waits, Ashes

A Crowded Universe-ön a korábbinál nagyobb szerepet kap Csókás Zsolt gitárja, és üde színfolt, hogy az egész csapat vokálozik. A végeredmény egységes, ami a zenekar érett, letisztult hozzáállása mellett Ligeti György (Zagar, We Are Rockstars) producer jelenlétét dicséri.

Az új lemez Crime Scene című dalhoz klipet is készítettek:

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

A Kéknyúl "extráját" ezúttal is a nagyszerű énekes Andy Hefler jelenti: a frontember lubickol az új dalokban, az érzelmek széles skáláját bejárva, egyes dalokon belül is. A 44 éves amerikai Hefler 1993-ban érkezett Magyarországra és 2013-ban csatlakozott a Kéknyúlhoz. Korábban elsősorban színészként volt ismert, de különböző formációkban hosszú évek óta szereplője a hazai zenei életnek. A nevéhez fűződik az improvizációs színházi műfaj hazai meghonosítása, számos filmben szerepelt, például Antal Nimród Kontrolljában vagy Vranik Roland Fekete keféjében.

A Kéknyúlban Premecz Mátyás, Andy Hefler, Bata István és Csókás Zsolt mellett Badics Márk dobol, a fúvósszekcióban Bognár Attila (pozan), Jász András (alt szaxofon) és Puskás Csaba (trombita) szerepel.

A zenekar eddigi lemezei: Nahát babám (2011), The Wind Plays Me (2013).

aTEMPO.sk / MTI