Megjelent a Hangutazók első nagylemeze és klipje - Indulj el

Hangutazók

Számos ismert hangszer mellett egyebek mellett hangtálak, csengők, gongok és táltos dobok idézik meg a nepáli és keleti hangzásvilágot a Hangutazók zenekar Indulj el című első nagylemezén.

"A hangtálak rezgéseit használó zene egy ősi tisztítási gyógyítási módszer, amelynek kedvéért tavaly másfél hónapra Nepálba is elutazott a zenekar, amelynek tagjai nagymesterektől tanulhattak és kaphattak beavatásokat" - mondta el Bársony Bálint zenész.

"A hangtálakkal történő keleti gyógyítási módszernek a lényege, hogy egy hármas összhangot teremt szellemi, lelki és fizikai síkon. A rezgések fizikai síkon kitisztítják az energiaközpontok, úgynevezett csakrák közötti áramlást, miközben a léleknek megnyugvást adnak és hatnak a szellemi problémákra is" - foglalta össze.

Mint mondta, a február elején megjelent CD különlegessége, hogy a felvételeken semmiféle olyan modern technikai megoldást nem alkalmaztak, amelyek a tálakkal előidézett rezgéseket megváltoztatnák, így megközelítőleg azt a hatást lehet elérni, amelyekkel hangterápiákon vagy "hangutazásokon" lehet találkozni - fűzte hozzá a zenész. A lemez célja, hogy közelebb vigye a hallgatóhoz a szakrális hangkeltő eszközök jótékony hatását és segítsen a hallgatónak összhangot teremtenie önmagával.

Hangutazók

Tracklista

Sháku
Enchanting Melody
Gercse
Koshi
Saranguitar
Mandareja
Sansula
On the road
Respect
Hangdrum Brothers
Nis Sun Movovorera
Anahata
Eternal Love
Prayer For The Rain
Indulj el! (Let’s go!)

A tizenöt számot tartalmazó lemezen a szaxofon és az akusztikus gitár mellett tabla, madal, táltos dob, hangtál, gong, tingsha, csengő és esőb is megszólal Bársony Bálint, Jager David és Sas András tolmácsolásában.

A lemez címadó dalához videoklip is készült, melynek anyagát nepáli expedíciójukon forgatta Bársony Bence. Az utómunkálatokat Gradvolt Endi végezte.

ATEMPO.sk / MTI