Új Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint lemez jelent meg Tell Her címmel

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros második közös albuma Tell Hert címmel jelent meg. A személyes hangvételű, utazás és család témakörei által ihletett anyagot is út közben rögzítették, Párizstól Berlinen és Stuttgarton át Budapestig zajlottak a próbák és a felvételek. Elmondásuk szerint nagy hatással voltak rájuk munka közben a különböző kultúrák impulzusai, a világ sokszínűsége és gazdagsága.

Az első lemezhez, a Lifeloverhez képest újdonság, hogy a két művész, bár Veronika szövegei és zenei ötletei alapján dolgozta ki a dalokat, ezúttal egy harmadik felet is bevont a munkába az amerikai származású producer, Jeremy Friedman személyében, aki finom elektronikával és groove-okkal szőtte át az elkészült anyagot. Kiváltképp igaz ez az album egyik legizgalmasabb dalára, mely a külföldön is nagy sikert arató magyar népdal, a Vetettem Violát újraértelmezése.

 

 

A kísérleti vonások továbbra is megmaradtak a jazz és a popzene jegyei mellett, a koncertek során a szerzemények akusztikusan fognak megszólalni, és nagyobb teret engednek majd az improvizációnak. Az egyszerre mély, felszabadult és szellemes felvételeket felsorakoztató Tell Her nemcsak hazánkban, de egy német kiadó által Nyugat-Európában, illetve Japánban is bemutatkozik 2017 elején, amikor elindul majd a turné nemzetközi ága is.

 

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint - Tell Her

Tracklista

1. Let Me Call You River
2. Little Yellow Fish
3. Wait and See
4. Give Time
5. Hello Vertigo
6. Here I Am
7. Coma
8. I See You
9. Tell Her
10. Possible
11. Vetettem violát

 

 

A határhoz legközelebb december 6-án, Győrben ad a duó lemezbemutató koncertet, ahol lehetőség lesz dedikáltatni a CD-t, sőt a december 7-i kiemelt koncerten a budapesti Zeneakadémián egy pódiumbeszélgetésre is sor kerül.

Ezek mellett Veronikát további fontos produkciók kötik le, melyek egyike a Svájcban, november 12-én bemutatásra került, Jiří Menzel által rendezett dadaista opera főszerepe. Bálint pedig eközben saját triója debütáló lemezének előkészületein is dolgozik.

ATEMPO.sk