FELHÍVÁS! ZeneKÉPzelet – Négykezes zongoraverseny határok nélkül

ZeneKÉPzelet

Öt korcsoportban és tanár-diák kategóriában 2017. január 15-ig várják a nevezéseket a ZeneKÉPzelet elnevezésű négykezes zongoraversenyre, amelyet 2017. március 2. és 5. között Egerben rendeznek meg. A versenyre és a kurzusra magyarországi és határainkon túli nevezéseket is várnak.

Várnagy Andrea zongoraművész elmondta, hogy a tavalyi év sikere után idén is várják a komolyzenét és az együtt muzsikálást szerető gyerekeket, tanáraikat, illetve a zeneművészeti szakközépiskolás és főiskolás versenyzőket a megmérettetésre és az azt követő zenei kurzusra.

Farkas Zsolt zongoraművész kiemelte: nagy várakozással állnak a jövő évi programhoz, hiszen az idei szellemiségében és közösségformáló szempontból is különleges élményt jelentett számukra.

"Ezen a versenyen - a dobogós helyezéseken túl - mindenki nyertes lesz, mert azt szeretnénk, ha a gyerekek úgy mennének haza, hogy kedvük legyen a folytatáshoz" - emelte ki házaspár.

A ZeneKÉPzelet-előadások több mint tíz éve igyekeznek közelebb vinni a közönséghez a klasszikus zenét, és a zongoradarabok mellett versekkel és kötetlen beszélgetésekkel segítik azok jobb megértését. A tavalyi első alkalommal megrendezett ZeneKÉPzelet versenyen több mint 120 gyerek és tanár vett részt kísérőikkel együtt.

Várnagy Andrea elmondta, hogy a versenyt követő kurzuson tanácsokkal, darabválasztási ötletekkel segítik résztvevőket.

Részletes versenykiírás
Jelentkezési lap
Nevezési lap

ATEMPO.sk / MTI