FELHÍVÁS! Kodály Zoltán műveltségi vetélkedő alapiskolásoknak

Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója kapcsán országos műveltségi vetélkedőt hirdetnek az alapiskolák felsőtagozatos tanulóinak háromfős csapatai részére.

A különböző kísérő eseményekkel (kiállítás, koncert, kirándulás) kiegészített országos rendezvényre 2017. április 19-21-én kerül sor Galántán.

A vetélkedőre 2017. április 20-én, 10.00 órakor a galánta Városi Művelődési Központban kerül sor.

 

A vetélkedő két részből áll:

  • zenetörténeti ismeretek Kodály életéből és munkásságából képfelismerés alapján is (család, gyermekkora, tanulmányai, a Mester mint tanár, közszereplő, népdalgyűjtő, művészete)
  • zenehallgatás (legismertebb művei részleteinek felismerése)

Közös éneklésre a csapatoknak meg kell tanulni Kodály gyűjtéséből az alábbi népdalokat:

A csitári hegyek alatt
Gerencséri utca
A jó lovas katonának

Kodály életét, munkásságát bemutató képanyagot, illetve zenehallgatási segédanyagot CD-k formájában a bejelentkezést követően minden jelentkező csoportnak küldenek.

A felkészüléshez ajánlott szakirodalom:

  • Breuer János: Kodály. A világ legnagyobb zeneszerzői sorozatból, Mágus Kiadó, 1999
  • Szirányi János: Kodály Zoltán, Vilghíres Zeneszerzők sorozat 18. kötete CD melléklettel, Kossuth Kiadó 2011
  • a Zenei nevelés 5 – 9. osztály tankönyvei

 

JELENTKEZÉSI LAP

 

A jelentkezési lapokat legkésőbb 2017. január 31-ig kell eljuttatni:

a CSEMADOK Galántai TV címére - Z. Kodálya 777, 924 01 Galánta
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A vetélkedő rendezője a Csemadok Országos Tanácsának megbízásából a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága és a Csemadok Galántai Területi Választmánya, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségével közösen.

 

Szakmai tudnivalók:
Kazán József, tel.: 0944/622 651, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Stirber Lajos, tel.: 0948/013 043, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szervezési tudnivalók:
Mézes Rudolf, tel.: 0907/790 669, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

aTEMPO.sk / Csemadok