JELENTKEZZ! 2017-ben is lesz ÉTER PLUSZ Tehetségkutató Fesztivál

ÉTER PLUSZ

Idén is útjára indult a ÉTER PLUSZ Tehetségkutató Fesztivál, amelyre május 13-ig lehet jelentkezni, szinte minden könnyűzenei műfajban a www.eterfesztival.hu honlapon.

 

Észak-Magyarország elsőszámú tehetségkutatójának június 2-3. között ismét az egri Bolyki Pincészet ad otthont.

A rendezvény célja immáron, több, mint 10 éve, hogy lehetőséget nyújtson az országban és a határon túl élő, feltörekvő magyar tehetségeknek a bemutatkozásra és a fejlődésre.
A szervezők kiemelt célja, hogy a náluk fellépő és majd győztesként távozó zenekaroknak, előadóknak olyan lehetőséget biztosítsanak, amely gyökeresen megváltoztathatja a zenei pályán eddig betöltött szerepüket. Biztosítva ezzel, hogy az ismertség és a népszerűség útjára léphessenek.

A tehetségkutatóra meghívott együttesek három színpadon, a stílusirányzatokat figyelembe véve, főként saját szerzeményeiket adják elő, egymással versenyezve mutatják meg tehetségüket a közönségnek és a szakértő zsűrinek. A zsűri a produkciók után értékeli, véleményezi az előadókat és iránymutatást ad zenei fejlődésükhöz. Zenekar, egyéni produkció, DJ és népzene kategóriákban lehet jelentkezni. Idei újdonság a népzene kategória, ahová énekesek vagy pedig népzenei formációk nevezhetnek.

 

A teljesség igénye nélkül, a győztesek lehetőséget kapnak fellépésre a Sziget, VOLT Fesztiválon, A38-on vagy a Balaton Soundon, továbbá stúdióórák, DJ szövetségi tagság, 100 000 forint értékű hangszerutalványok, interjúk és médiamegjelenések, valamint sok értékes tárgynyeremény is vár rájuk. És a legjobb ott lehet az Öröm a zene tehetségkutató döntőjében, Budapesten.

Két éve a komáromi Aylen's Fall is sikerrel zárta a tehetségkutatót és szintén sok-sok díjjal tértek haza. Tavaly a dunaszerdahelyi Arizóna zenekar jutott be a döntőbe.

A tehetségkutatón fellépők számára profi színpadtechnikát, fesztivál hangulatot és exkluzív helyszínt biztosítanak három színpadon.

A fesztivál szakmai mentora és egyben a zsűri elnöke idén is Temesi Berci (TV2, RTL KLUB, MTVA zenei rendezője) lesz.

 

Ahogyan a nevében is hordozza, az ÉTER PLUSZ nem csak a zenélésről szól, hanem sokkal inkább a tehetségekben rejlő plusz lehetőségekről is. Éppen ezért közös szervezésben a Cseh Tamás Programirodával a zenekarok és az előadók bemutatása mellett idén is megrendezik az ÉTER WORKSHOP-ot is, ahol minden a zenéről, a zenészekről fog szólni a zenészeknek. Szakmai beszélgetéseket, zenei mesterkurzusokat szerveznek a zeneipar jeles, hazai képviselőivel.

Az ÉTER PLUSZ-t minden este neves hazai fellépők zárják a FESZT!EGER keretein belül.

ATEMPO.sk