FELHÍVÁS! Énekesek figyelem - előadói versenyt hirdet az Armel Opera Festival

Előadói versenyt hirdet az Armel Opera Festival hivatalos dala magyar verziójának előadására. A versenynek nincs szakmai feltétele és korhatára. Bármilyen stílusú és korú, hazai vagy külföldi énekes pályázatát fogadják május 22-ig.

Az Armel Dal egy duett, a női és férfi énekest szakmai zsűri választja ki. A zsűri tagja Meláth Andrea Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Sztevanovity Dusán dalszövegíró és Vajda Gergely, az Armel Opera Festival művészeti vezetője, a Huntsville Symphony (USA) zeneigazgatója. A két győztes fejenként egymillió forint díjazásban részesül.

A szakmai díjon kívül közönségdíjat is hirdetnek, a legtöbb szavazatot kapott férfi és női énekes 200-200 ezer forint díjazásban részesül. A közönség a fesztivál Facebook-oldalán adhatja majd le voksát. A győzteseket június 18-án hirdetik ki.

 

A DAL ANGOL VERZIÓJA

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A versenyen nem feltétlenül a legkülönlegesebb hangi adottságokkal rendelkező, legjobb énektudású énekes nyer, hanem az, aki a legjobban megfogalmazza a dal stílusához illő előadásmódot.

A dalban keverednek a klasszikus, pop- és rockzenei elemek, ezért nem elvárás, hogy a felénekelt versszakok kizárólag a klasszikus operaéneklés, vagy kizárólag a popzene hagyományait tükrözzék. A verseny meghirdetői előnyben részesítik azokat a pályázókat, akik ráéreznek a zenei anyag stílusára és megtalálják a megfelelő előadásmódot.

A versenymű az Armel Opera Festival hivatalos dala, amelynek magyar verzióját Sztevanovity Dusán írta. Zeneszerző Hien, társszerző és hangszerelő Sebestyén Áron. A dalt július 4-én, zenekari kísérettel adják elő az Armel Opera Festival jubileumi gáláján a Thália Színházban.

 

A nevezés menete

1. Készíts saját felvételt a dalhoz! Ehhez letölthető a
- ZENEI ALAP
- SZÖVEG
- KOTTA

A felénekléshez akár egyedül, akár duettben éneklitek, a zenei alapot használjátok. Ha nem áll rendelkezésedre stúdió, hogy felénekeld a dalt, az Armel partner stúdiójában megteheted. 1 órás énekfelvétel keveréssel együtt a verseny nevezői számára 8000.-Ft+áfa díjért áll rendelkezésre. A stúdióval illetve további részletekkel kapcsolatban keresd Sebestyén Áront (a verseny szakmai vezetője) tel.: +36 20 9770776

2. A kitöltött jelentkezési lapot, egy képet magadról, illetve az általad énekelt felvételt MP3 formátumban küldd el az alábbi címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

JELENTKEZÉSI LAP

ATEMPO.sk / MTI