Itt a Cseh Tamás Program új pályázati felhívása

Itt a Cseh Tamás Program új pályázati felhívása

Megjelent a Cseh Tamás Program (CSTP) negyedik évadának legújabb pályázati felhívása. Az előzenekari alprogram keretében olyan együttesek pályázhatnak, akik koncertjeiken könnyűzenei és dzsessz műfajba besorolható, élőzenét szolgáltató előzenekarokat léptetnek fel.

Az Nemzeti Kulturális Alap (NKA) honlapján a CSTP Ideiglenes Kollégiuma által közzétett pályázat azoknak a tehetséges, de még a karrierjük elején álló zenészeknek szól, akik a támogatásnak köszönhetően már befutott zenekarok nagyobb közönsége előtt léphetnek fel.

A pályázatot az úgynevezett főzenekaroknak kell benyújtaniuk: a kiíró azoknak a könnyűzenei műfajba besorolható együtteseknek, koncertszervezőknek a jelentkezését várja, akik az elmúlt két évben legalább ötven koncertet lebonyolítottak, ezeknek legalább a fele belépőjegyes volt, és ezeken a nézőszáma elérte, vagy meghaladta a 150 főt. A zenekarok koncertenként legfeljebb 400 ezer forintra pályázhatnak, az összeg legalább 70 százalékának az előzenekar költségeit kell fedeznie.

A program negyedik évadának első kiírásai a vidéki, a fővárosi és határon túli koncerthelyszíneknek, illetve induló előadóknak szóltak, a pályázatokat augusztus 4-ig lehetett benyújtani.

A RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Az előzenekari pályázatok benyújtási határideje 2017. október 13. A 2018. január 1-jétől megvalósuló koncertek és turnék támogatásáról várhatóan novemberben dönt az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma.

ATEMPO.sk / MTI