Ákos önálló estje – Felvidéki gimnáziumok jelentkezését is várják

Ákos önálló estje – Felvidéki gimnáziumok jelentkezését is várják

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából Ákos önálló esttel jelentkezik a Nemzeti Színházban. A színházi szereplés mellett az előadó egy-egy kiválasztott gimnáziumba is elviszi a produkciót.

Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő méltó módon tiszteleg Arany János emléke előtt a költőfejedelem születésének bicentenáriumán. A Nemzeti Színházban kedvenc verseit osztja meg a közönséggel, s a produkciót egy-egy általa kiválasztott gimnáziumba is elviszi.

Amennyiben külhoni tanintézmény, osztály is tanúja kíván lenni a remek bemutatónak, ehhez nem kell mást tennie, mint a www.petofilive.hu/aranyora oldalra feltöltött három Arany János vers egyikét megfilmesítenie.

A nyertes osztály egy rendhagyó irodalomórán vehet részt Ákossal, valamint az osztály minden tagja ajándék CD-t, Ákos hangos könyv felvételét kapja meg.

Más nyeremény is várja az Arany-rajongókat: ugyanis a legjobbnak bizonyult osztály minden tagja belépőt kap a SunCity musicalre december 16-án szombat 15.00 órára. A musicalban a sorozatból ismert diákok (Soma, Rozi, Lilla, Csabi, Miki és Lara) a tanévzáró után nyári kalandra indulnak a SunCity Fesztiválra. Egy tévedés miatt ugyanabban a balatoni villában kötnek ki, ahol Lilla ikertesvére és baráti köre is bulizni szeretne, akik arra készülnek, hogy dalukkal induljanak a fesztivál himnuszára kiírt pályázaton. A két csapat hamar összerúgja a port, a viszály furcsa helyzeteket teremt, új szerelmek szövődnek, rivális dalos párok állnak össze, akik szintén megméretnék magukat a pályázaton. Vicces szituációk, lélegzetelállító zenés-táncos produkciók fűszerezik a fordulatos, romantikus történetet.

ATEMPO.sk / MTI