FELHÍVÁS! Megjelentek a Bethlen Gábor Alap 2018-as pályázatai

Bethlen Gábor Alap

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdette 2018-as pályázati programjait, melyeknek célja a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által.

I. „A magyar kultúráért és oktatásért” pályázatok

A felhívás a magyarság összetartozása jegyében értékteremtő, konkrét szellemi és/vagy tárgyi eredményt felmutatni tudó programok megvalósítására szeretne ösztönözni, e célokat tükröző igényes, minőségi pályázatok támogatásával. A központi és regionális pályázati felhívásokra 2018. január 1. és 2018. december 31. között megvalósuló, széles társadalmi csoportokat érintő projekt-terveket várnak. Elektronikus úton (NIR) lehet az Alapkezelőhöz eljuttatni 2017. december 19. 14.00 óráig a központi, valamint 2017. december 20. 14.00 óráig a Felvidéki pályázatokat.

Központi pályázat – Részletek
Felvidéki regionális pályázat – Részletek

 

II. Pályázati felhívás az ifjúsági közösségek tevékenységének támogatására

A pályázati program célja, az ifjúsági korosztályok közösségteremtő programjainak, közösségépítést elősegítő tevékenységének támogatása. A pályázatok beadására 2017. december 18. 14.00 óráig van lehetőség. A pályázatokat elektronikus úton (NIR) lehet az Alapkezelőhöz eljuttatni.

Központi pályázat – Részletek

 

III. Testvér települési együttműködés pályázati felhívás

Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudata megerősítésének támogatása a testvér-települési együttműködések erősítése útján. A pályázatok beadására 2017. december 15. 14.00 óráig van lehetőség.

Központi pályázat – Részletek

 

IV. Pályázati felhívás a diaszpórában élő magyarság szervezetei számára

Magyarország határain kívül, a világon szétszórtságban élő magyar közösségek boldogulásának, valamint az anyaországgal való sokoldalú kapcsolatok ápolásának és fejlesztésének előmozdítása. A magyar nemzeti azonosságtudat megerősítése, az anyanyelv elsajátítása és ápolása, valamint a magyar kultúra megőrzése és továbbadása. A pályázat benyújtási ideje: 2017. november 15. - 2018. január 15.

Központi pályázat – Részletek

 

V. Pályázati felhívás a diaszpórában található, magyar nyelvű oktatást végző szervezetek számára

Magyarország határain kívül, a világon szétszórtságban élő magyar iskolák boldogulásának, valamint az anyaországgal való sokoldalú kapcsolatok ápolásának és fejlesztésének előmozdítása. A magyar nemzeti azonosságtudat megerősítése, az anyanyelv elsajátítása és ápolása, valamint a magyar kultúra megőrzése és továbbadása az új generációk számára. A pályázat benyújtási ideje: 2017. november 15. - 2018. január 15.

Központi pályázat – Részletek

 

További információkat a következő honlapokon találnak:
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
BGA Komárom, s.r.o.

ATEMPO.sk