FELHÍVÁS! Várják a zenészek jelentkezését a jövő tavaszi Szeged Rocks-ra

Már jelentkezhetnek a dobosok, basszusgitárosok, gitárosok, énekesek a jövő tavaszi Szeged Rocksra, melyen több száz vagy akár ezer muzsikus ad elő négy dalt.

 

A közös zenélésre a kisgyerekektől az ősz veteránokig mindenkit várnak, a képzett zenészek mellett olyanokat is, akik máskor csak otthon, a négy fal között saját kedvtelésből játszanak. A jelentkezésnek egyetlen feltétele van, a két világsláger és a két magyar dal megfelelő szintű előadása.

Az április 21-ei rendezvényen elhangzik majd Billy Idol legismertebb, White wedding című 1981-es száma, a brit rockbanda, a Blur Song 2 címet viselő 1997-es dala, a Tankcsapda 2000-es első kislemezéről az Ez az a ház, valamint a szegedi Sun Citytől a Nem izgat.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A zenészek az esemény honlapján április 10-ig online jelentkezhetnek. A flashmobon eljátszandó négy dal mindegyikét egy egyszerűen telefonnal rögzített videó formájában el kell küldeni, majd a szervezők ezek alapján választják ki a résztvevőket.

Az olasz ötlet alapján szervezett különleges esemény célja az élő zene és a rock népszerűsítése. Magyarország legnagyobb zenei flashmobjának időpontjául április 21-ét választották.

Az együtt zenélés egy egész napos rendezvény része lesz, melyen több koncert is szórakoztatja majd a közönséget.

 

A hasonló felvidéki rendezvény, a Rockin Dunaszerdahely már két alkalommal került megrendezésre. Nézd meg a videókat:

VIDEÓ: Így szól az AC/DC és a White Stripes slágere közel 40 zenésszel – Rockin Dunaszerdahely

VIDEÓ: Ilyen volt az első Rockin Dunaszerdahelyen

ATEMPO.sk / MTI