FELHÍVÁS! Gútai Líra 2018 - Amatőr táncdalénekesek versenye

Idén ismét megrendezik Gútán az amatőr táncdalénekesek versenyét, a Gútai Lírát, melyre november 25-én 17.00 órakor kerül sor a Városi Művelődési Központban, gálaműsor formájában. A rendezőség célja lehetőséget teremteni az amatőr énekeseknek tehetségük bemutatására, megmérettetésére. 2013-ban az aranylírát a mára már Magyarországon is ismert Peter Srámek nyerte le.

Nevezhet minden hazai és külföldi (Európai Unió) előadó, aki már betöltötte a 11-ik életévét, felső korhatár nincs. Csak szólisták jelentkezését várják.

Korcsoportok

I. korcsoport: 11-től 14-ig
II. korcsoport: 15-től 20-ig
III. korcsoport: 21-től 33-ig
IV. korcsoport: 34-től

A versenyt válogatás előzi meg, melynek alapján a gálaestre legtöbb 12 versenyző jut be. A versenybe minden jelentkező két popzenei dallal készül, melyek lehetnek akár saját szerzemények is. Más stílust nem fogad el a zsűri. A verseny dramaturgiája szempontjából ajánlatos egy lassú és egy gyors tempójú dalt választani.

Nevezni jelentkezési lap kitöltésével és postázásával lehet. Cím: MsKS Kostolné námestie 4, 946 03 Kolárovo. A jelentkezési határidő 2018. október 10.

A jelentkezési laphoz postázni szükséges:

  • zenei alapokra a versenyző által felénekelt két dalt CD-n vagy USB kulcson. A postázott hanghordozón legyen ott a dalok eredeti felvétele is, valamint a dalok hangmagassága, amelyekből a versenyző énekelni szeretné
  • rövid és jellemző életrajz
  • a nevezési díj befizetését igazoló postai pénzutalvány utolsó részét, ill. annak fotokópiáját. A nevezési díj 10 euró, melyet a következő címre kell küldeni: OZ Alma Art, Kostolné námestie 4, 946 03 Kolárovo

A beküldött dalokból az Alma Art PT elnöke és a VMK igazgatója által kinevezett szakzsűri választja ki azokat, akik a gálaesten versenyezhetnek. A kiválasztottak legkésőbb 2018. október 19-ig levélben meghívást kapnak a versenyzésre.

A zsűri a versenyen az előadó intonációját, ritmusérzékét, mozgáskultúráját, produkciójának összképét értékeli. Arany, ezüst, bronz líra és a közönség díja kerül átadásra a gálán.

A szervezők szeretnénk visszaadni régi fényét a versenynek azzal, hogy a versenyzőket élő zene kíséri majd ezúttal is (az I. korcsoport énekelhet zenei alapokra is).

ATEMPO.sk