Még lehet jelentkezni a Halmos Béla Program pályázataira

Halmos Béla Program

Augusztus 24-én éjfélig lehet jelentkezni a Halmos Béla Program külföldi fellépéseket, stúdiófelvételeket, népzenei konferenciákat, szakmai képzéseket és a médiában való megjelenést is támogató pályázataira.

A program honlapján megjelent kiírás szerint magyar művészek, együttesek külföldi szereplésére pályázhatnak mind az előadók és képviselőik, mind a külföldi koncerthelyszínek. Erre öt millió forintos keret áll rendelkezésre.

A népzenei táncegyüttesek zenei aláfestésének támogatására 15 millió forintot különítettek el, ebbe beletartozik a hangfelvételek rögzítése, de a bemutatók során az élő zenét szolgáltató zenekarok kifizetése is.

Tíz millió forintos keretből támogatja a program a különféle népzenei konferenciák megvalósítását. Az igénybe vehető összeg maximum három millió forint, amelyre azonban magányszemélyek nem pályázhatnak.

Oktatásra, szakmai képzésre, továbbképzésre és tanulmányútra pályázatonként 1,5 millió forint igényelhető az összesen 25 millió forintos keretből, a különféle népzenei tartalmak létrehozására, valamint azok médiában történő hirdetésére, promotálására összesen 30 millió forint értékben lehet pályázni.

A részleteket, adatlapokat a program honlapján, a halmosbelaprogram.hu oldalon lehet megtalálni.

ATEMPO.sk / MTI