FELHÍVÁS! Magyar népi ének tanfolyam Korpás Évával

A Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia 2018-ban indította útjára a Népzenei Műhely elnevezésű programsorozatát, amelynek célja a magyar vokális és hangszeres népzene rendszeres oktatásának bebiztosítása.

Hat helyszínen (Rozsnyó, Fülek, Ipolyság, Szőgyén, Martos, Somorja) 50 fiatal vesz részt a hangszeres magyar népzene alapjainak elsajátításában, mi több, négy helyszínen már a növendékek zenekari formációba való tömörülése is megtörtént. A rendszeresen folyó tevékenységet intenzív képzést biztosító zenész mesterkurzusok teszik teljesebbé.

Ugyancsak a Népzenei Műhely keretén belül valósul meg az énekegyüttesekben tevékenykedő fiatalok számára szervezett népiének-tanfolyam is. 2019. február 16-án, 10.00 órától 16.00 óráig Füleken, a Művészeti Alapiskolában rendezik a soron következő szakmai találkozót, melynek lektora Korpás Éva népdalénekes, előadóművész. A tanfolyam vendége Holecz Istvánné Kanyó Margit rimóci hagyományőrző énekes.

A szervezők 2019. február 13-ig várják a népdalénekléssel rendszeresen foglakozó 8-15 év közötti fiatalok jelentkezését.

Jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +421 908 243 913, +421 908 041 947 elérhetőségeken lehet.

A program ingyenes, a szervezők az egész Kárpát-medencéből várnak résztvevőket, s a szállásmegoldásban is segítenek.

 

Magyar népi ének tanfolyam Füleken

ATEMPO.sk