Felhívás: X. Népzenei tábor Dunaszerdahelyen

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet és Népzenei Adattára a népdalkörök, népdalszólisták és citerazenekarok részére népzenei tábort rendez.

A tábor lehetőséget nyújt:

  • gyakorlati foglalkozás magyarországi népdalénekesek, citeratanárok vezetésével, népdalok tanulása Felvidék tájegységeinek népdalhagyományából egyéni konzultáció – az oktatókkal (a résztvevőt érdeklő problémák és kérdések megbeszélése, népdalcsokrok összeállítása, népdalok előadásmódja)
  • az egyes tájegységekből érkezett résztvevők ismerkedése és szakmai tapasztalatok cseréje a szabad programon belül
  • a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet Népzenei Adattárának megtekintése, megismerése

A tábora 2015. július 8-12. (szerda-vasárnap) között kerül sor Dunaszerdahelyen, a Szabó Gyula Magyar Tanítási Nyelvű Szakközépiskola kollégiumában.

Oktatandó anyagok Ág Tibor gyűjtéséből:

MEG KELL A BÚZÁNAK ÉRNI – Válogatás Ág Tibor korai népzenei gyűjtéséből:
I. Ung- Zemplén megyeg
II. Pozsony – Esztergom – Komárom – Nyitra – Hont – Nógrád megyék
III-IV. Gömör megye

Oktatók:

Borsi Ferenc – az Óbudai Népzenei Iskolában oktatója (citera, furulya és tambura). Több országos nyári tábor rendszeres oktatója, illetve művészeti vezetője: Tamási, Balatonalmádi, Szigliget, Békéscsaba, Tóthfalu, Temerin, Dunaszerdahely.
Köles Éva – a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzenei Tanszékén a népi ének szak hallgatója.

Jelentkezési határidő 2015. június 25.

ONLINE jelentkezés

ADATLAP letöltése

Az adatlapokat e-mailban, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, vagy postai úton, Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, P.O. Box 16, Bacsákova 240/13, 929 01 Dunajská Streda címre kell eljuttatni. A bejelentkezések után a jelentkezőknek pontos információkat tartalmazó meghívót küldenek.

Bővebb információk a 031/552 24 78 telefonszámon (Molnár Zsuzsanna, Takács Ottó) vagy az intézet honlapján: www.intezet.sk.

aTEMPO.sk / csemadok.sk