Felhívás! Gútai Líra 2015 - Amatőr táncdalénekesek versenye

Felhívás! Gútai Líra 2015 - Amatőr táncdalénekesek versenye

Idén ismét megrendezik Gútán az amatőr táncdalénekesek versenyét, melyre november 22-én 17 órakor kerül sor a Városi Művelődési Központban, gálaműsor formájában. A rendezőség célja lehetőséget teremteni az amatőr énekeseknek tehetségük bemutatására, megmérettetésére. 2013-ban az aranylírát a mára már Magyarországon is ismert Peter Šrámek nyerte le.

Nevezhet minden hazai és külföldi előadó, aki már betöltötte a 14-ik életévét, felső korhatár nincs. Csak szólisták jelentkezését várják.

A versenyt válogatás előzi meg, melynek alapján a gálaestre legtöbb 12 versenyző jut be. A versenybe minden jelentkező két popzenei dallal készül, melyek lehetnek akár saját szerzemények is. Más stílust nem fogad el a zsűri. A verseny dramaturgiája szempontjából ajánlatos egy lassú és egy gyors tempójú dalt választani

Nevezni jelentkezési lap kitöltésével és postázásával lehet. Cím: MsKS Kostolné námestie 4, 946 03 Kolárovo. A jelentkezési határidő 2015. szeptember 18.

A jelentkezési laphoz postázni szükséges:

  • zenei alapokra a versenyző által felénekelt két dalt CD-n vagy minidisk-en. A postázott hanghordozón legyen ott a dalok eredeti felvétele is, valamint a dalok hangmagassága, amelyekből a versenyző énekelni szeretné
  • rövid és jellemző életrajz
  • a nevezési díj befizetését igazoló postai pénzutalvány utolsó részét, ill. annak fotokópiáját. A nevezési díj 10 euró, melyet a következő címre kell küldeni: OZ Alma Art, Kostolné námestie 4, 946 03 Kolárovo

A beküldött dalokból az Alma Art PT elnöke és a VMK igazgatója által kinevezett szakzsűri választja ki azokat, akik a gálaesten versenyezhetnek. A kiválasztottak legkésőbb 2015. szeptember 30-ig levélben meghívást kapnak a versenyzésre.

A zsűri a versenyen az előadó intonációját, ritmusérzékét, mozgáskultúráját, produkciójának összképét értékeli. Arany, ezüst, bronz líra és a közönség díja kerül átadásra a gálán.

A szervezők szeretnénk visszaadni régi fényét a versenynek azzal, hogy a versenyzőket élő zene kíséri majd.

További információk: Szépe Hilda, +421 908 87 18 38 vagy alma.art@zoznam.sk.

aTEMPO.sk