Mindenki - Nézd meg az Oscarra jelölt kórusos filmet

Hétfőn hajnalban kiderül kik kapják az idei Oscar-díjakat. A jelöltek között ott van Deák Kristóf Mindenki (Sing) című rövidfilmje is. Előtte, vasárnap este a Duna TV 21.05-től levetíti az egész filmet.

A Mindenki a kilencvenes évek elején, iskolai környezetben játszódik, központi eleme egy rossz pedagógiai modell, egy gátlástalan tanárnő sikerhajhászása, amelyre a film gyerekszereplői adnak csattanós választ:

„1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik.”

A 25 perces film főszereplői Gáspárfalvi Dorka, Hais Dorottya és Szamosi Zsófia. Producere a rendező mellett Udvardy Anna volt.

 

 

A Duna TV-n az Oscar-díjátadót élőben követhetjük figyelemmel. A műsor vasárnap éjszaka 0 óra 50 perckor kezdődik. Éjjel 1 órakor kapcsolják Hollywoodot, egészen pontosan a Dolby Színház előtt leterített vörös szőnyeget, hiszen elkezdődik a jelöltek és a sztárok bevonulása. A díjátadó-gáláról 2 óra 30 perckor élőben jelentkeznek. A Mindenki című produkción kívül a Vörös teknős című animációs film révén is képviseltetik magukat a magyarok Los Angelesben, amelynek a kifestését és a rajzok többségét a Kecskeméti Animációs Stúdióban végezték.

ATEMPO.sk