A fej nélküli lovas - a Magyar Lovas Színház rockoperát mutat be Komáromban

A dél-komáromi Magyar Lovas Színház új bemutatóra készül. A Komáromi Napok keretében láthatjuk aktuális produkciójukat A fej nélküli lovas címmel. Három alkalommal lesz erre lehetőségünk a Fedeles lovardában

A bemutatásra kerülő darab csak a címében hasonlít az ismert western történethez, az Álmosvölgy legendájához, továbbiakban semmi más kapcsolódási pont nincs a kettő között.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Barcsik Valéria különleges és kiváló zenéje külön élményt nyújt a nézők számára, mégis egy egységet létrehozva a darabban, amely időnként a humort sem mellőzi a történetben.
A kisvárosban több száz éve egy legenda élt, amely arról a magyar vitézről szólt, aki a török elleni harcban az ellenség szablyája által elvesztette fejét, de teste nem esett le a lóról és lova visszahozta a lovasát a kisvárosba. Amikor az emberek megfogták a lovat és leemelték a hátáról a lovasát, annak nyeregtáskájában rengeteg arany tallér és drágakő volt. A kisváros lakói eltemették a fej nélküli vitézt a temetőben, megadva testének a végső tisztességet. A talált kincsből építettek a főtérre egy házat, és a homlokzatára „a tisztesség kincse” felírat került. Nagy egyetértésben ezen a napon elöljárót választottak maguk közül, aki esküt tett arra, hogy a kincset gyarapítani fogja és semmiben nem lesz hiány és ha bármikor ezután a város lakóit igazságtalanság, vagy békétlenség érné, akkor jelenjen meg a fej nélküli lovas szelleme, ő tegyen igazságot és vegyen mindent vissza, amit adott. Egyszer csak minden megváltozott és ettől a pillanattól válik igazán izgalmassá és érdekesé a történet.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A fordulatos és tanulságos történet teljesen új díszlettel kerül bemutatásra, természetesen lovas jelenetekkel, kiváló szereplőkkel, fogatokkal és minden olyan technikai megoldással, ami eddig is jellemző volt a Magyar Lovas Színház Komárom előadásaira. Nem érdemes kihagyni!

 

Szereplők

Bucsi Annamária
Deák Fruzsina
Kósa Zsolt
Balogh Gábor
Szabó Gyula Győző
Sipos Imre
Ágoston Máté
Csordás Ákos

Közreműködik: A Magyar Lovas Színház tánckara, lovasai és statisztái

Írta: Márkos Attila
Zenéjét szerezte: Barcsik Valéria

 

Az előadásokra 2018. április 27-e és 29-e között kerül sor, minden nap 19.00 órától. Belépő 5500 és 6500 forint (VÁSÁRLÁS).

ATEMPO.sk