Gazdag kulturális kínálat a hétvégi Váci Világi Vigalomban

Gazdag kulturális kínálat a hétvégi Váci Világi Vigalomban

Színházi előadások, kiállítások, komoly- és könnyűzenei koncertek, gyerekprogramok várják a látogatókat a hétvégén a Váci Világi Vigalom háromnapos rendezvénysorozatában.

Huszonhatodik alkalommal rendezik meg a Váci Világi Vigalom rendezvényt. A rendezvény évről-évre több mint tízezer látogatót vonz Magyarországon kívül a Kárpát-medencéből és külföldről.

A város templomaiban komolyzenei együttesek adnak szakrális koncerteket, a Duna-parti nagyszínpadon pedig szombaton lép fel a rendezvény kiemelt vendégeként Ken Hensley a Cry Free kíséretében, akiket a P. Mobil egykori tagjaiból alakult Mobilmánia követ Vikidál Gyulával, a főtéren pedig Varga Miklós és a Band lép színpadra.

A három nap programkínálatában szerepel még többek között az Amigod, a Wellhello, a Kaláka, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, a Stardust, valamint az Irigy Hónaljmirigy is.

Vasárnap a Pannónia Házként ismert múzeum udvarán a Rák Béla Combo lép fel, amelyet a DAS Trió és a Trió Áfium követ.

 

A gyerekeknek számos kézműves foglalkozással készülnek, de a Pannónia Ház udvarán régi játékokkal, valamint szombaton egy víziparkkal is várják a családokat. Emellett számos mesterség képviselőjével megismerkedhetnek, többek közt fafaragó és méhész is beavatja az érdeklődő gyerekeket szakmája titkaiba.

A Váci Világi Vigalom műsorkínálatát számos kísérőprogram is színesíti. A háromnapos rendezvénysorozatot vasárnap este tűzijáték zárja.

 

A RÉSZLETES PROGRAM

ATEMPO.sk / MTI