A Csík Zenekar Felvidéken is számos koncerttel ünnepli 30. születésnapját

Csík Zenekar

Folyamatosan koncertezik, ősszel pedig felvidéki turnéra megy az idén 30 éves Csík Zenekar.

"Minden este egy közös ünneplés. Sok koncertünk van, az augusztusunk is nagyon zajos, és igyekszünk úgy szerkeszteni a műsorunkat, hogy a közönség mindig hallhasson régebbi, újabb számokat is tőlünk, meg a legnagyobb sikereinket is" - mondta Csík János, a zenekar vezetője, hegedűse, énekese.

Majorosi Marianna énekesnő úgy fogalmazott, hogy élvezettel csinálják az együtt zenélést és mindannyiuk számára nagyon sokat adott az elmúlt három évtized, a közönség szeretete.

 

 

Csík János kitért arra, hogy manapság is hatalmas élmény számukra Erdélyben fellépni, még akkor is, ha a népzene tiszta forrásával egyre nehezebb találkozni, a régi énekeket ismerő emberek sajnos egyre kevesebben vannak. "Az értékeket továbbvisszük, amit tőlük annak idején kaptunk"

Az együttes októbertől a Felvidéken turnézik. Hallhatjuk őket Kassán, Tornalján, Komáromban és Dunaszerdahelyen. December 28-29-én pedig dupla születésnapi estje lesz a Budapest Kongresszusi Központban.

Az autentikus népzenét magyar könnyűzenei feldolgozásokkal vegyítő, Kossuth-díjas Csík Zenekar 1993-ban készítette el erdélyi és magyar népzenét tartalmazó első lemezét Boldog szomorú dal címmel, a legutóbbi stúdióalbum, az Amit szívedbe rejtesz 2014-ben jelent meg. Az együttes tagjai: Barcza Zsolt (cimbalom, tangóharmonika), Bartók József (bőgő), Csík János (hegedű, ének), Kunos Tamás (brácsa, dob), Majorosi Marianna (ének), Makó Péter (szaxofon, tárogató, klarinét) és Szabó Attila (hegedű, gitár, ének).

ATEMPO.sk / MTI