Bor, mámor, jó zene és Esztergom – ez a Borhíd!

Bor, mámor, jó zene és Esztergom – ez a Borhíd!

Magyarország több borrégiója, élő koncertek, vásártér és vidámpark is várja a látogatókat az idei Borhíd Fesztivál és Borünnepen, amelyet október 5-7-ig rendeznek meg Esztergomban.

A háromnapos, ingyenes fesztiválra az ország számos pontjáról érkeznek borászatok, akik legalább 100 féle bort kínálnak majd a látogatóknak. Olyan, méltán híres borvidékek nedűit kóstolhatják majd, mint Villány és Badacsony, de térségünk pincészetei is képviseltetik magukat, például Neszmélyről és Kesztölcről.

A fesztivál a jó borok mellett a szórakozásról is szól. A rendezvény egyik kiemelt célja, hogy a fiatalságot is megmozgassa és népszerűsítse a kulturált borfogyasztást. A fesztivál mindhárom napján, már kora délutántól a korosztály körében elismert zenekarok koncertjei szórakoztatják majd a látogatókat. A zenei minőség a Borhídon elengedhetetlen, idén is minden zenekar élőben játszik a színpadon.

A Wellhellot, a Brainst és a Follow the Flowt nem kell bemutatni a közönségnek, a srácok hatalmas bulival készülnek az esztergomi fellépésükre. Mellettük itt lesz még az egyik legnagyobb hatású rap/hip-hop csapat, az Animal Cannibals, akiket a stílus magyarországi előfutáraiként is emlegetnek.

A színpad napközben sem lesz üres, olyan zenekarok várják a fesztiválozókat, mint az Újvilág Utca, a Lifehack, a Hold Utca, a Before the Last, a Koalabell, a Delight Inc. és a SirVive.

Célszerű tehát korábban érkezni, nem csak a zenekarok miatt, de mindezek mellett természetesen kézműves vásárral és ételkülönlegességekkel is készülnek a szervezők.

A legkisebbeket sem érdemes otthon hagyni, hiszen az Erzsébet park egy hatalmas vidámparkká változik át. Ez viszont nem csak a gyerekeknek szól, a pörgést, forgást, magasságot, gyorsaságot kedvelő fesztiválozóknak is készülnek meglepetésekkel a szervezők.

Idén is sok élménnyel vár mindenkit a Borhíd Fesztivál és Borünnep október 5-7-ig Esztergomban, a Mindszenty téren, a Kossuth hídon, az Erzsébet parkban és a Kis-Duna sétányon.

ATEMPO.sk