Ismét Prágába csalogatnak a Márciusi Mulatságok

Ha március, akkor irány Prága! Idén 171. alkalommal emlékezik meg a magyarság az 1848-49-es szabadságharcról és forradalomról. A megemlékezésből a prágai Ady Endre Diákkör is kiveszi részét, idén már sokadjára kerül megrendezésre a Márciusi Mulatságok. A megemlékezés mellett nagyszerű alkalom nyílik új arcok megismerésére az egész Kárpát-Medencéből, és még azon túlról is.

A legenda szerint a prágai magyar diákság mindig igyekezett megünnepelni a 48-as forradalmat, de nem bővelkedett hölgyekben, mivel akkoriban a mérnöki, teológiai és egyéb természettudományi karokat javarészt férfiak látogatták. Viszont más felvidéki városok, mint például Nyitra, ahol a pedagógiai szakoknak köszönhetően túlnyomó részt hölgyek tanultak, éppen az ellenkező problémával küszködtek. Világos volt, jó lenne egy mindkét fél számára előnyös megoldást találni. Így hát megszületett a Márciusi Mulatságok ötlete. A többi már történelem.

Ennek az eseménynek azóta is nagyon fontos közösségformáló szerepe van. Minden év márciusában a Diákhálózat tagszervezeteinek tagjai ellátogatnak Prágába, és egy felejthetetlen mulatságban vesznek részt. Ezenkívül más külhoni szervezetek is megtisztelik az esemény jelenlétükkel. Nem számít, ha az ember Erdélyből, a Délvidékről vagy Felvidékről érkezik, mindenki nyugodtan elengedheti magát, és önfeledten szórakozhat.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Az idei rendezvénysorozat március 14-én, csütörtökön kezdődik egy hagyományos sörözéssel egy jóféle prágai kocsmában. Ha a jó sör nem lenne elég meggyőző, a néphagyományok szerelmesei egész este rophatják a táncházban, és akár hajnalig is nótázhatnak. Péntek este a Gorlo Volka és a Parno Graszt együttesek fognak gondoskodni a jókedvről. A szombati nap folyamán megkoszorúzzák Rákóczi Ferenc emléktábláját a Kisoldai téren, utána pedig sor kerül a városnézésre. Az estét, és ezzel együtt az egész rendezvényt DJ Peter fogja zárni a PM klubban.

RÉSZLETES PROGRAM

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A szállás és a fuvar miatt sem kell aggódni, Budapestről, Pozsonyból, Komáromból és Nyitráról is indulnak buszok amelyek egyenesen a szálláshelyre viszik a résztvevőket, mindezt persze diákbarát áron. Bővebb információkat az Facebook eseményben vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen tudhattok meg. Nagy szeretettel várnak Téged és barátaidat is!

ATEMPO.sk