Ingyenes Nazareth koncerttel indul az idei Váci Világi Vigalom

2018 után ismét Magyarországon koncertezik a több mint 50 éve működő skót zenekar, a Nazareth, mely a rockzene egyik első úttörője. Július 19-én a Váci Világi Vigalom első napján lépnek fel a dunaparti városban, egy ingyenes koncert keretében, a váci József Attila sétányon.

A Nazareth a hard rock és heavy metal zenekarok első generációjához tartozik: az 1968-ban alakult, eredetileg Shadettes néven ismert csapat olyan legendás zenekarokra volt hatással, mint a Led Zeppelin, a Deep Purple, a Uriah Heep vagy a Black Sabbath. 60 millió eladott lemezével a Nazareth - a Simple Minds mellett - a legsikeresebb skót bandák közé tartozik.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Joggal lehet őket tehát igazi úttörőknek hívni, vagy ahogy magukat is nevezik: a rockzene dinoszauruszainak. Amikor ezek a dinoszauruszok turnéra indulnak, városról városra idézik meg a ‘70-es évek régi szép és - a Nyugaton legalábbis - vad időit, olyan klasszikusokkal, mint a Razamanaz, a This Flight Tonight, az Expect No Mercy, a Hair Of The Dog, a Dream On és a Love Hurts. A koncertre látogatók arról is meggyőződhetnek, hogy a zenekar még most is igazi élvezettel játssza a dalokat, és a szédítő mélységű múltjuk mellett is képesek a jövőbe tekinteni.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Nazareth magabiztosságát tovább erősíti az új énekes, Carl Sentance csatlakozása, aki az egészségügyi okok miatt 2013-ban visszavonuló Dan McCafferty helyére érkezett. A tehetséges walesi zenész eséllyel tölti be az alapító énekes után maradt űrt, hiszen maga sem nyeretlen kétéves: többek között a Krokus és a Tokyo Blade élén énekelt, és együtt dolgozott Geezer Butlerrel (Black Sabbath), Paul Chapmannel (UFO), Vinny Appice-szel (Dio, Sabbath) és Don Airey-vel (Deep Purple) is. Mellette a csapatot az alapító basszusgitáros, Pete Agnew, valamint Lee Agnew dobos és Jimmy Murrison gitáros alkotja, a program pedig az öt évtized legnagyobb slágereit vonultatja majd fel.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A zenekarral őszön, november 7-én és 8-án a Budapesten is találkozhatunk, ahol a Papp László Sportarénában adnak dupla koncertet.

EZ, ATEMPO.sk