Divatzenék helyett alternatívát kínál a párkányi fORMA fEST – itt a részletes program

Szarka Tamás, Anima Sound System, Kaukázus és jóvilágvan. Ismét nagyszabású formálódásra számíthat, aki augusztus 8-10. között kilátogat a Duna-parton megrendezett IX. fORMA fEST-re.

A minifesztivált önkéntesek és a párkányi jóvilágvan zenekar szervezi immár kilencedszer. Céljuk, hogy a divat-zenék és mainstream helyett alternatívát mutassanak.

 

I am Soyuz

 

A fesztivál ingyenes csütörtöki kertmozival indul, augusztus 8-án, 21.00 órától a helyi Danubius mozi kertjében lehet filmet nézni. Ezt követően a színes hangulatlámpákkal kivilágított régi kompkikötő helyén tábortüzet gyújtanak, s a svéd-magyar származású varázslatos előadó, az I am Soyuz koncertjét élvezheti a közönség a ropogó tűz mellett (akit a Dalfutár új epizódjaiban is láthattunk). A szervezők mindenkit arra kérnek, hozzon saját pokrócot, amire leheveredhet!

 

Pálmafunk

 

Mivel a fesztivál célkitűzése, hogy helyet adjon a régióbéli tehetségeknek a pénteki és szombati napot is helyi zenekar koncertje nyitja.

 

Szarka Tamás

 

Péntek 19.00 órától a kürti Pálmafunk áll színpadra, őket a Ghymes frontembere, Szarka Tamás követi, aki zenekarával a Sósósó című legújabb lemezét mutatja be a párkányi közönségnek! 22.30-tól az előadói sátorban fiatal slammerek, költők szövegeit hallgathatjuk, bele-belekóstolva ebbe az újszerű irodalmi műfajba. A színpadon a fesztivált rendező jóvilágvan zenekar folytatja a koncertek sorát, hajnali 1-től pedig DJ-k szórakoztatják a még mulatni vágyókat.

 

jóvilágvan

 

A pénteki koncertekre megváltott jegy a szombati napra is belépést biztosít.

A szombat délután ingyenes programokkal kezdődik. Már negyedszer rajzolnak a fesztiválozók és helyi kisgyermekes családok óriáskígyót a hídra. A szervezők biztosítják a krétát és a frissítő vizet, s szeretettel várják az alkotni vágyókat. A Mária Valéria híd esztergomi hídfőjétől indul hosszú útjára a kígyó, behabzsolva út közben a gyerekrajzokat, a bölcs és poénos mondásokat, s elkúszik egészen a párkányi oldalig, ahonnan pár száz méterre található a fesztivál helyszíne.

 

Hahó együttes

 

16.00 órától itt ad koncertet a gyerekeknek a Hahó együttes és itt zajlanak a KisGombos Játszóház izgalmas kézműves foglalkozásai. Míg a gyerekek koncerteznek és alkotnak, az egyik szülő biztosan meg tudja hallgatni Mészáros Krisztina, főiskolai tanár, coach előadását, a szerető fegyelmezésről. Ezt a Holnapelőtt – éghajlatváltozásról érthetően előadás követi majd, ahol sok hasznos információval vértezhetjük fel magunkat a körülöttünk zajló folyamatokról, s arról, mi mit tehetünk a bolygóért.

 

TooFar

 

19.00 órától már belépő megváltása ellenében a helyi TooFar zenekar koncertjét élvezhetjük, utánuk a csupaszív Kaukázus zenekar robbantja fel a színpadot.

 

Kaukázus

 

23:30-tól a népszerű Anima Sound System ad koncertet, utána pedig a párkányi Yomakomba áll a lemezjátszók mögé, hogy kitartson a tánc egészen hajnalig.

 

Anima Sound System

 

A közös napfelkelte nézés lesz a biztos jele annak, hogy a párkányi nyár ismét formásra sikerült.

A rendezvény helyszíne ezúttal is a régi kompkikötő, Párkányban (a Bazilikával épp szemben).

A csütörtöki és a szombat délutáni programok ingyenesek, a péntek és szombat esti koncertekre 6 eurós jegy váltható, mely mindkét napra érvényes. A fesztivál egyben Gombaszög hivatalos afterpartyja, így gombaszöges karszalaggal a belépő csak 5€ a két napra. A fesztivál helyszínén sátrazni is lehet.

 

A RÉSZLETES PROGRAM

ATEMPO.sk