Magna Cum Laude: új lemez és 15 éves jubileumi koncert az Arénában

Fennállása 15. évfordulóját és friss stúdióalbuma, a Köszönet megjelenését egyaránt ünnepli a Magna Cum Laude december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában egy nagyszabású koncerttel.

A Magna Cum Laude 1999 szeptemberében alakult gyulai zeneszerető barátokból. A csapat már első kislemezeivel berobbant a köztudatba, napjainkban az egyik legnépszerűbb koncertzenekarnak számít.

Az eddigi tizenöt év során született hét stúdióalbum (Hangolj át - 2003, Minden állomás - 2006, Magnatofon - 2007, 999 - 2009, Csak ülünk és zenélünk - 2010, Belső égés - 2011, Köszönet - 2014), egy koncertlemez (Jubileum - 2009), voltak tagcserék, készültek klipek és a zenekar több száz koncertet adott. A Mező Misi (ének), Szabó Tibor (gitár), Kara Mihály (basszusgitár) által alkotott eredeti trió mellett az évek során Lesták Márton billentyűs és Török Máté dobos lett az állandó kiegészítő.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Az idei jubileumi évben, november elején jelent meg a hetedik stúdióalbum Köszönet címmel. Az anyag kiforrott és érzelmes, tükrözi a zenekar erejét, ötletgazdagságát, és lendületesebb, mint a korábbi munkák. A születésnapi koncerten a Sportarénában december 29-én az új dalok mellett a másfél évtized nagy slágerei is elhangzanak, köztük a Minden állomás, az Átkozott nők, a Színezd újra, a Túl későn, a Visszhang, a Főnököm, a Pálinkadal vagy a Vidéki sanzon.

A Magna Cum Laude-koncert díszlet- és látványterveit Kentaur készíti.

aTEMPO.sk / MTI