Piaf! The Show Pozsonyban

Piaf! The Show Pozsonyban

December 13-án felcsendülnek Edith Piaf, a francia sanzon örök királynőjének, dalai a pozsonyi AEGON arénában.

Edith 1915. december 19-én született Párizsban. Szülei alkoholisták voltak, anyja, egy utcai énekesnő a kislányát egy bordélyház tulajdonosnőjére bízta, ahonnét később, az apja vitte el. Ő cirkuszi artistaként próbált megélni, magához vette a lányát és miután rájött, hogy Edith nem lesz jó artistának, énekeltetni kezdte őt Párizs utcáin. Később Louis Leplée, a Gerny’s kabaré igazgatója fedezte őt fel, és indította el a pályáján a törékeny termetű, erős hangú Edithet. A Piaf név Louistól származik, és verebet jelent. Halála után a kis verebet Raymond Asso költő karolta fel, aki három évig tanította énekelni és a hangokat helyesen kiejteni. Bemutatta Marguerite Monot-nak, a későbbi örökzöld Piaf-slágerek szerzőjének, és megszervezte az első revüszínházi fellépését...

Edith születésének 100. évfordulója alkalmából a Piaf! The Show bemutatja a francia sanzon örök királynőjének életét és szellemét. Ez a nagyszabású színházi előadás és egyben koncert magába foglalja Edith életének fontos mozzanatait, világhírű sanzonjait, megfűszerezve eddig még soha nem látott fényképekkel. Az olyan ikonikus dalok, mint a Non, je ne regrette rien vagy a La vie en Rose Anne Carrere, francia művésznő, hangján szólalnak majd meg az este folyamán. A színpadon az énekesnőt négy francia zenész fogja kísérni zongorán, harmonikán, nagybőgőn és dobokon. A kétszer 45 perces előadás során a néző együtt kalandozhat el a párizsi Montmartre negyedbe, beleszédülhet az utcazenészek és festők forgatagába, belekóstolhat az állandóan szerelemtől fűtött város ízébe, és megtapasztalhatja az igazi francia hangulatot a saját bőrén.

Piaf! The Show

Az ATEMPO.sk csapata is ott lesz shown, a koncert után pedig egy Anne Carrere-ral készült interjút is olvashatnak az olvasóink!

 

ESEMÉNY

Varga Bianka, ATEMPO.sk