Vajda Jancsi (Southern Comfort) – 2015 kedvenc dalai

Vajda Jancsi - Southern Comfort

Folytatjuk sorozatunkat, melyben a 2015-ös év összefoglalása kép a hazai zenei élet szereplői ajánlják 10 kedvenc dalukat az elmúlt év „terméséből”.

Vajda Jancsi, a Southern Comfort zenekar énekese, basszusgitárosa ezeket a dalokat választotta:

Motörhead – Thunder & Lightning

 

Az igaz, hogy Lemmy “keresztapánk” már Hendrixel és a többiekkel szürcsölgeti a Jack-et, de abban biztos vagyok, hogy a dalaik még nagyon sok generációnál fogják megalapozni a “tivornyázós” esték alaphangulatát. Mennydörgés & villámlás…, a Motörhead örök, Lemmy örök.

 

Amorphis – Bad Blood

 

A folkos/melodikus stílusirányzattal soha nem sikerült igazán megbarátkoznom, de az Amorphis egy “kakukktojás” számomra ebből a szempontból. Egészen a kezdetektől hallgatom és szeretem az albumaikat, függetlenül attól, hogy milyen irányba kalandoztak el az adott lemezen, vagy éppen ki állt a mikrofonnál. A 2015-ös album szintén egy mestermű, amelyről bármelyik dalt választhatnám, mindegyik 10 pontos. Legyen mégis a Bad Blood, ami nagyon jól megmutatja a finnek minden erősségét. Csodálatos dallamok, őserejű gitár riffek, és az az egyedi hangulat, amit csak Ők tudnak hitelesen közvetíteni.

 

Clutch – Firebirds

 

Itt nincsenek nagy megfejtések…, beülsz a Mustangba, feltekered a hangerőt, és repesztesz végig a 66-os úton, miközben ez a dal szól, amit az egyik kedvenc bandám játszik. :-)

 

Slayer – Repentless (18+)

 

Az új Slayer (is) gyilkol. Ennek ékes bizonyítéka ez a “gyűlöletbomba”, amit egy nagyon aranyos kis videóval is megtámogattak. :-) (18+)

 

Monster Truck – Don’t Tell Me How To Live

 

Nemrég fedeztem fel ezt a kanadai bandát, és bizony rögtön megvettek kilóra. Nagyon várós az új album, ami ez év februárjában fog megjelenni, és ez a „szőröstökű“ dal is szerepelni fog rajta. Motorok, sör, nagybetűs ROCK “fíling”…YEAHH! :-)

 

Iron Maiden – Speed Of Light

 

Nálam a hossza ellenére is hallgattatja magát az új Maiden lemez, de én mindig jobban szerettem a rövidebb dalaikat. Ezért is választottam a Speed Of Light-ot, ami szerintem hamarosan a koncert programjuk kitörölhetetlen részévé válik.

 

Ihsahn – Mass Darkness

 

Mindig is az Emperor volt az egyik kedvenc black metal bandám, de mikor vége lett a történetnek, nem nagyon követtem tovább a frontemberük, Ihsahn mester szóló munkáit. Most viszont belebotlottam a készülő új album beharangozó dalába, és teljesen elvarázsolt. Hamisítatlan északi metál hangulat.

 

High On Fire – Slave the hive

 

Matt Pike és bandája most is hozza a megszokott “pofánverős” riffeket. Vigyázat!, “finomlelkűeknek” nem ajánlom ezt a bagázst. :-) Zsíros, szutykos, nyers zúzda…, csodálatos. :-)

 

Karyn Crisis’ Gospel Of The Witches – The Ascent

 

Nagyon elkapott a hangulata Karyn Crisis kisasszony boszorkányos albumának. Sötét, merengős muzsika, csak “haladóknak”. Éljenek a boszik. :-)

 

Ozone Mama – Man On The Run

 

A 2015-ös “hazai” lemezek közül nálam egyértelműen az Ozone Mama új albuma a befutó. Ez egy laza, táncolós “rakkendroll” dal, a legjobb fajtából.

 

+1. Faith No More – Separation Anxiety

 

Ezt még muszáj vagyok a végére betenni, mert akárhogyis az új album nem váltotta be teljesen a hozzá fűzött reményeimet, de azért az ilyen dalokkal Mike Patton és “skizofrén” bandája még mindig tud szerezni egy-két “kellemes” percet a hallgatóságának. :-)

ATEMPO.sk