Hushegyi "Johnny" János (The Butchers) – 2015 kedvenc dalai

Hushegyi "Johnny" János

Sorozatunk folytatódik. A 2015-ös év összefoglalása kép a hazai zenei élet szereplői ajánlják 10 kedvenc dalukat az elmúlt év „terméséből”.

Ezúttal Hushegyi "Johnny" János, a somorjai The Butchers zenekar gitárosa válogatott dalokat:

Motörhead – Fire storm hotel

 

Azt hiszem, ehhez nem kell sok magyarázat. Lemmy az egyik legmeghatározóbb rock személyiség volt. Eszméletlen, hogy 69 évesen még ki tudott adni egy ennyire ütős albumot. Legszívesebben beválasztanám az egész CD-t, de most csak ezt a számot választom, hogy másokat is meg tudjak említeni.

 

Whitesnake – The Gypsy

 

2015-ben a zenekar előállt egy érdekes albummal, ami a Deep Purple Coverdale éra számait dolgozza fel. Az igazi rajongók nem igazán kedvelik ezt az időszakot, pedig rengeteg jó szám született akkor is. Az egyik ilyen pont ez a dal. A domináns gitártéma már az első hallgatás után a fejünkben ragad. Jól ki van dolgozva a 2 gitár szerepe, kellemesen kiegészítik egymást. Ezt a számot megérte újra feldolgozni, mert rengeteg potenciál volt benne, amit a zenekar ki is használt.

 

Iron Maiden – Speed Of Light

 

Hosszú idő után újra meg tudott lepni az Iron Maiden. Már rég nem hallottam tőlük ilyen jó albumot. Ezt a számot a refrénje miatt választottam be, mert talán ez volt az első dolog, amit megjegyeztem miután meghallgattam az albumot. Bruce Dickinson énekhangja mai napig meg tud lepni. Míg mások már alig bírnak, ilyen magasságokat kiénekelni, addig ő ezt gond nélkül megteszi.

 

Toto – Unknown soldier

 

Ez a zenekar számomra mindig a tökéletes kidolgozásról szólt. A dalban semmit sem hagynak a véletlenre, eszméletlen precizitással van feljátszva. Rengeteg kis részletet rejtettek el benne és így a 30-ik meghallgatás után is találunk valami újat a dalban.

 

Florence and the machine – Mother

 

Tény, hogy nem épp ez a legjobb CD, amit kiadott, de ennek ellenére az albumon találunk pár nagyon jó dalt. Számomra ez a szám az egyik legérdekesebb és leghangulatosabb. A 70-es évekbeli feelinget legjobban a refrén adja vissza, erős, ütős és mindenki megjegyzi.

 

Gary Clark jr. – Grinder

 

A modern blues zene egy újabb nagy felfedezettje. Nem a világ leggyorsabb gitárosa, sem a legjobb énekese, de amit a blues zenével csinál, az eszméletlen.

 

Samantha Fish – Jim Lee Blues

 

Egy nagyszerű old school blues, amit egy nagyszerű gitáros nő játszik. A blues zene már rég nem csak a férfiak műfaja és ezt ez a dal is bizonyítja.

 

Stereophonics – Sunny

 

Nem rég fedeztem fel újra ezt a zenekart. Érdekes, hogy ennyi év és lemez után is még mindig tudnak újat és jót alkotni. Az évek során sokat fejlődött a stílusuk, és nagyon letisztult lett a zenéjük. Ebben a számban nagyon sok minden történik, teljesen más az eleje és más a szám vége. A dal elejétől végéig megtartja a feszültséget és nagyon jól játszadozik a dinamikával. A szám vége az egyik legjobb rész: a vonósok, fúvósok és az egyszerű gitárszóló kombinációja által csúcsosodik ki igazán a dal.

 

Nomaad – Tilinkós

 

Számomra ők 2015 egyik legérdekesebb zenekara. A somorjai formáció november környékén adta ki első kislemezét, amit merek ajánlani minden világzene rajongónak. Nagyon jók és egyediek az átdolgozások, és nagyszerű hangulata van az egész CD-nek.

 

Robin Schulz – Sugar

 

Most lehet sokan meglepődnek, de igen, jól látjátok. Valahogy ez a szám mindig jó kedvre derít. A videóklip nagyon jó, tele van olyan fajta hülyeséggel, amit nagyon szeretek. A gitártéma a dalban nagyon ötletes, és az énektéma egyszerűen fenomenális.

ATEMPO.sk