Az Estendøn képviseli Felvidéket az Öröm a zene tehetségkutató nagydöntőjében

Az Estendøn képviseli Felvidéket az Öröm a zene nagydöntőben

A farnadi Estendøn, a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjének győztese hétvégén Magyarországon képviseli Felvidéket. Az Öröm a Zene kárpát-medencei könnyűzenei tehetségkutató döntőjén lépnek színpadra, melynek a Budapest Music Expo ad helyet.

 

A zenekar énekesnőjével, Kaszmán-Saróka Liliánával beszélgettünk a nagy megmérettetés előtt.

Gratulálok a Szemlén elért eredményhez, főleg hogy az első versenyeteken mindjárt nyertetek is. Milyen érzés volt? Titkon reméltétek? :-)

Persze, valahol szerintem minden zenekar reménykedett abban, hogy a csapata jut majd tovább a végső döntőbe. Mi is reméltük, de talán az volt a legfontosabb, hogy a produkciónkkal elégedettek legyünk. Az eredményhirdetés után még nem nagyon fogtuk fel, hogy továbbjutottunk. Nagyon hihetetlennek tűnt, hogy mi is muzsikálhatunk a legnagyobb közép-kelet-európai zenei kiállítás kereteiben megrendezett Öröm a zene tehetségkutatón.

 

Mit adott nektek a Szemle? Miért érdemes másoknak is megpróbálni, jövőre jelentkezni?

A zsűri véleményét nagyon hasznosnak találtuk, megerősítettek bennünket olyan dolgokban, melyekről már mi is gondolkoztunk, vagy amiről már mi is tanácskoztunk. Másrészt a Szemle után két zenekarral is felvettük a kapcsolatot, szeretnénk velük a jövőben közös koncertesteket megvalósítani..., ha minden a terveink szerint sikerül. Jó kis tapasztalat volt ez az esemény, mindenkinek ajánljuk, aki kíváncsi a szakma véleményére, aki szeretne kapcsolatokat építeni.

 

 

Térjünk vissza a hétvégi döntőre. Izgultok? Mivel készültök?

Nagyon izgatottak vagyunk! Remek helyen zenélhetünk, a színpad felszerelése nagyon sokat ígér, nagyszerű tapasztalatra tehetünk szert. Három dalt viszünk, mert itt is 15 percet zenélhetünk. Felcsendül majd a Jahusszancs, a Supa hot faya, zárásként pedig a 360°-ot is eljátsszuk.

 

A zenekar vasárnap, október 8-án 10.25-kor lép színpadra az F csarnokban. Aki teheti legyen ott.

 

Után hol találkozhatunk majd veletek?

Október végén a zenekari szülinapunkon lehet velünk összefutni, bár koncertezni nem készülünk aznap, csak szeretnénk úgy együtt lenni a barátainkkal, hallgatóinkkal, hogy nem a színpadon állunk a hangszerek és a mikrofonok mögött. Mindemellett szeretnénk kicsit visszavonulni a dalíráshoz, a stúdiózáshoz, ezért nem nagyon leszünk láthatóak a színpadon egy ideig.

 

Sok sikert kívánunk a hétvégéhez és már most türelmetlenül várjuk az új dalokat :-)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk