SZAVAZZUNK! Kovács-Benko Fruzsina Borbála a Fölszállott a páva színpadán

Kovács-Benko Fruzsina Borbála

Pénteken este jön a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató következő elődöntője élőben 19 óra 30 perctől a Duna Televízióban. A versenyzők között ott van a gömörsídi Kovács-Benko Fruzsina Borbála is, aki már harmadjára mutatja meg énektudását a műsorban.

„A páva mindig is egy kis csücsök lesz a szívemben és gondolom, ezzel mindannyian így vagyunk, akik valaha is belekerültek ebbe a forgatagba.

Örülök a lehetőségnek, hiszen az előző évadokban sok jó ismerősre tettem szert, így remélem, velük, ha máskor /máshol nem is, most újra találkozhatok.” - árulta el Fruzsina portálunknak.

 

Kovács-Benko Fruzsina Borbála

 

Az este folyamán egy különleges dalcsokrot hallhatunk tőle.

„Az élő adásra zoboralji válogatással készülök, egy hangyányit kapcsolódva életem egyik legnagyobb és legörömtelibb eseményéhez, a házasságunk megkötéséhez.”

A Fölszállott a páva egy lehetőség, ami Fruzsinának is megváltoztatta az életét. „A műsorral úgymond hírnevet szereztem. Előfordult, hogy - bár ha csak elődöntőig is jutottam mindkét alkalommal - megismertek az emberek, és hát mondanom sem kell, azért az ember hiúságát legyezgeti, amikor megkérdezik, hogy "nem te vagy a Fruzsi? A pávából?". Ezen kívül hálás lehetek a műsornak a sok-sok felkérésért is, amelyeket egy-egy rendezvényen való szereplésre kaptam.

 

Kovács-Benko Fruzsina Borbála

 

Még Szilágyzoványba is eljutott a "hírem", ahonnan Thököly Vajk keresett meg, mégpedig azért, hogy énekeljem meg pár versét. Ezek felkerülve a Youtube-ra még több emberhez eljuttatták a hangom és azokat a gondolatokat, melyek a versben formát kaptak, és azt a fajta életvitelt foglalják magukba, ahogyan én is igyekszem élni az életet, őrizni identitásomat.

A fiatal énekes férjével jelenleg egy balassagyarmati garzonlakásban élnek. „De ha a Jóisten is megsegít bennünket, szeretnénk házikót venni Ságújfaluban. Hiába születtem Kassán, lakom Nógrád megyében és töltöttem eddigi éveim legszebbjeit Borsodban, gömörinek tartom magam.” - tette hozzá Fruzsina.

 

 

A Döntők Döntőjében a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a december 21-i döntőbe. A nézők az eddig megszokott módon, alapdíjas SMS-ben küldhetik el szavazataikat a +36-20/30/70-44-22-999-es telefonszámra. Emellett a MediaKlikkPlusz applikáción keresztül is lehet szavazni.

Szavazzunk Kovács-Benko Fruzsina Borbálára a 26-os kóddal. Csak az élő műsor ideje alatt lehet szavazni!

Az élő adásokban a kiválasztott versenyzők előadásait idén a Fölszállott a páva korábbi évadában feltűnt gyermekszereplők vendégprodukciói színesítik, de a zsűri tagjait is láthatja táncolni, énekelni és zenélni a közönség. 

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze lesz, mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékeli a produkciókat.

Zaťko Ervin ATEMPO.sk