SZAVAZZUNK! A Parapács Zenekar is ott lesz a Fölszállott a páva színpadán

Parapács Zenekar

Pénteken este jön a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató harmadik elődöntője élőben 19 óra 30 perctől a Duna Televízióban. A versenyzők között ott van a tornaljai Parapács Zenekar is, akik az első évad kategóriagyőztesei voltak.

„Nagyon izgatottan várjuk a műsort, ugyan is egy jó ügyért fogunk versenyezni. A főnyereményt, - amennyiben mi nyerünk - egy oktatással foglalkozó alapítvány fogja kapni. Az elmúlt években 2017 kivételével minden adásban megfordultunk mint vendégszereplők, ezért elég jól ismerjük ezt a közeget.” - árulta el Vojtonovszki Sándor zenekarvezető.

Az első megmérettetésre felsőbodrogközi dallamokkal készülnek, Nyiki-Nyaka bácsi bandájától.

Zenekari felállásban az első évad óta nincs változás: hegedű, brácsa, nagybőgő és cimbalom lesz hallható a műsorban. A cimbalmosuk viszont kicserélődött.

A zenekar:

Pusko Márton - hegedű
Dragony Gábor - brácsa
Tárkány-Kovács Bálint - cimbalom
Vojtonovszki Sándor - nagybőgő

A Fölszállott a páva fontos mérföldköve volt a zenekarnak.

„Irányt mutatott abban, hogy az autentikus népzene vonalát kell erősítenünk. Azóta rengeteget gyűjtöttünk mi magunk is, valamint sokat tanultunk az elmúlt években.”

 

 

A Döntők Döntőjében a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a december 21-i döntőbe. A nézők az eddig megszokott módon, alapdíjas SMS-ben küldhetik el szavazataikat a +36-20/30/70-44-22-999-es telefonszámra (20 szavazat). Emellett a MediaKlikkPlusz applikáción keresztül is lehet szavazni (szintén 20 szavazat).

Szavazzunk a Parapács zenekarra a 33-as kóddal. Csak az élő műsor ideje alatt lehet szavazni!

Az élő adásokban a 48 kiválasztott versenyző előadását idén a Fölszállott a páva korábbi évadában feltűnt gyermekszereplők vendégprodukciói színesítik, de a zsűri tagjait is láthatja táncolni, énekelni és zenélni a közönség. 

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze lesz, mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékeli a produkciókat.

Zaťko Ervin ATEMPO.sk