Az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes is ott lesz a Fölszállott a páva színpadán - SZAVAZZUNK!

Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes

Pénteken este jön a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató negyedik elődöntője, élőben 19 óra 30 perctől a Duna Televízióban. A versenyzők között ott van a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes is, akik tavaly is részt vettek a műsorban.

„Fantasztikus érzés visszatérni! Nagyszerű hangulat van a tévében. Olyan dolgokat csinálunk ott, amiket egy hagyományos folklór fesztiválon vagy egyéb versenyeken nem szoktunk. Kisfilmet forgatunk, interjúkat adunk, kamerák előtt táncolunk! Sokkal nehezebb egy ilyen helyen versenyezni, ahol konkrétan mindent láthatnak a nézők. Még azt is, hogy a leghátsó sorban valaki megigazította a haját, vagy civilen viselkedik a színpadon...és ezek már hibának számítanak!” - árulta el Kupec Zsófi.

 

Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes

 

Az első megmérettetésre zobori táncokat hoznak.

"Konkrétabban egy olyan fontos eseményt állítunk színpadra, amely az emberek életében talán a legszebb pillanatok egyike. A romantikus lelkűek már biztosan sejtik, hogy mi lehet az :-)

A közép döntős produkciónkat a továbbjutásunk után fogja megmondani a zsűri, hiszen azt ők választják ki. Remélem olyan táncot választanak majd, amely a szívünkhöz igencsak közel áll. Mindenesetre a középdöntős számunkat is igyekszünk majd valamilyen történt vagy esemény köré komponálni."

 

Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes

 

2017 után tér vissza a csapat a Fölszállott a páva színpadára. "Nagyon jól éreztük magunkat az előző évadban és biztos vagyok benne, hogy most sem lesz másképp.

Ami számomra a legnagyobb plusz ebben a versenyben az az, ahogyan a csapat összekovácsolódott. Együtt készültünk, együtt izgultunk, együtt dobbant a szívünk amikor kimondták, hogy továbbjutottunk és akkor is amikor nem.

Nem voltunk csalódottak, hiszen már az elképesztő volt, hogy a középdöntőig jutottunk. Én maximálisan meg voltam elégedve a táncosokkal. Nem állítom, hogy nincs már hova fejlődnünk, de én tudom, hogy ki honnan indult és azt a fejlődést látva büszke voltam magunkra! A kevésbé tapasztalt táncosok eszméletlen gyorsasággal fejlődtek, nagyon sokat gyakoroltak nem csak a próbákon, de otthon is. Idén szintén vannak új tagok, akiktől ugyanezt vártuk el!" - tette hozzá Zsófi.

 

 

A Döntők Döntőjében a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a december 21-i döntőbe. A nézők az eddig megszokott módon, alapdíjas SMS-ben küldhetik el szavazataikat a +36-20/30/70-44-22-999-es telefonszámra (20 szavazat). Emellett a MediaKlikkPlusz applikáción (GooglePlay-en és AppStore-on is elérhető) keresztül is lehet szavazni (szintén 20 szavazat).

Szavazzunk az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttesre a 22-as kóddal. Csak az élő műsor ideje alatt lehet szavazni!

Az élő adásokban a 48 kiválasztott versenyző előadását idén a Fölszállott a páva korábbi évadában feltűnt gyermekszereplők vendégprodukciói színesítik, de a zsűri tagjait is láthatja táncolni, énekelni és zenélni a közönség. 

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze lesz, mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékeli a produkciókat.

Zaťko Ervin ATEMPO.sk