Hazai-mutató: John Cole Burnett gitáros, énekes

John Cole Burnett
John Cole Burnett

Szlovákiai kis faluból indult útjára John Cole Burnett fiatal gitáros, énekes, aki vasárnap Budapesten az A38 Hajón koncertezik a kaliforniai hardcore-punk zenekar, az Ignite előtt.

 

„A zene már gyerekkorom óta jelen van az életemben a nagyszülők és szülők által, tizenévesen kezdtem gitározni, valamint első zenekaromat is akkor alapítottam.” - kezdte a beszélgetést Jphn.

A stílus amit képvisel a rhythm & blues, pop-rock és funk keveréke: „a konkrét meghatározáson nem szoktam gondolkodni, mert nem szeretem a beskatulyázást. Például Clapton sem kizárólag blues zenész az én szememben, ugyanúgy mint pl. Dave Grohl sem kizárólag punk-rock.” - tette hozzá.

Téglás Zolival még 2007-ben ismerkedett meg. „Akkori zenekarommal nyertem a Voice City tehetségkutató versenyen Magyarországon, és Zoli ott a zsűri tagjaként volt jelen. A verseny után ismerkedtem meg személyesen vele, később is többször találkoztunk, majd elvitt magával egy teljes Európai turnéra, amelyen neki és a csapat gitárosainak is az asszisztense voltam. Nagyon kemény munka volt, de végigcsináltam.”

 

john-cole-burnett02
john-cole-burnett03
john-cole-burnett04

 

2008-ban szóló pályára lépett és azóta több zenésszel is együttműködött. „A precíz csapatmunka híve vagyok. A zenei alázat elengedhetetlen.” - árulta el John. Elsődleges célja sikereket elérni a tengeren túl. Californiában a San Francisco melleti Oaklandben van promótere és szponzora, aki képviseli is őt az USA-ban. De a hétvégi koncertet is nagy lehetőségnek tartja, ahol hazai zenészekkel lesz majd egy színpadon. „Mivel jelenleg elsősorban Szlovákiában tartózkodom, így innen származó zenészekkel dolgozom; Dusan Greno (basszus, zenekarvezető), Atus Zombori (dobok), Balázs Rabóczki (szaxofon). Hozzájuk csatlakozom gitárral és énekkel. Hozzátenném, hogy van fotósunk is egy fiatal lány személyében, Judy Zahoretzova.”

Az idei év elsősorban az új album elkészítéséről szól. „Jelenleg a legújabb lemezemen dolgozom, melyre a dalokat a Kanári Szigeteken írtam 2012-2013 között.” John zeneileg nagyon nyitott, mindenevő: „Bárki akinek a munkássága kiemelkedő és felkelti az érdeklődésemet, inspiráló hatással van rám.”

 

Reméljük hamarosan hallhatjuk majd az új dalokat, de addig is itt van pár régebbi felvétel:

 

{https://soundcloud.com/jcburnett/sets/live-in-concert}

 

Zaťko Ervin, aTEMPO.sk