HAZAI-MUTATÓ: a Buy Her Sugar szintén jelölt a Radio_Head Awards-on

Buy Her Sugar

Még két éve sincs, hogy feltűnt a zenei palettán a Buy Her Sugar formáció, melynek frontembere a nagykaposi származású Óváry Anna. Őt tavaly a Gombaszögi Nyári Tábor himnuszában is hallhattuk, láthattuk, de most zenekarával ott vannak a Radio_Head Awards jelöltjei között az Év felfedezettje kategóriában. Ennek kapcsán beszélgettünk Annával.

 

Honnan indult ez az új formáció?

A Buy Her Sugar-t én alapítottam. Volt egy csendes időszakom (kb. másfél év), amely alatt inspirációt gyűjtöttem, nem csupán az alkotáshoz, hanem ahhoz is, hogy eldőljön milyen úton induljak tovább. 2014 nyarán döntöttem: rájöttem, hogy a zenémet Feledi Tiborral és Polak Martinnal sikerül úgy felöltöztetni, hogy kifejezze azt, amit üzenni akar.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Hogyan ismerted meg zenésztársaidat?

Tiborral már 2-3 évig együttműködtem a Clinic Music együttesben, Martin pedig Tiborral szintén részt vett közös zenei projektekben. Ami viszont nagyon fontos szempont, hogy régtől barátok vagyunk, így az “ismerkedési időszakot” átugorhattuk.

Láthatóan már mindenki kellő tapasztalattal bír, nem most kezdtétek :-)

Igen, mindannyian relatíve hosszú zenei múlttal rendelkezünk. A zeneiskolát leszámítva középiskolás korunktól (kb. 10 éve) folyamatosan zeneileg aktívak vagyunk. Tiborról ma már elmondhatjuk, hogy ezzel keresi a kenyerét. Természetesen voltak tipikus rock/metal középiskolás együtteseink, aztán jött a blues, jazz, jazzrock, pop, nálam pedig hosszú időre az énekelt versek. A fiúkkal a már említett Clinic Music együttesnek köszönhetően ismerkedtem meg 2010-ben.

 

Buy Her Sugar

 

Kinek mi a feladata a formációban?

A szerepmegosztás durván a következő: Martin – gitár, sample; Tibor – billentyűs hangszerek, bass synthesis; én (Óváry Anna) – ének.

A dalok nálam születnek a nappalimban (zene és szöveg egyaránt), aztán a fiúk fantáziája segítségével az otthoni stúdiónkban öltöztetjük fel őket elektro-ruhába.

A színes zenei múlt ellenére (Tibor főleg jazz, Martin metál és én gitár-ének) mindannyian otthon érezzük magunkat a minimalista elektronikus zenében, amelyet a Buy Her Sugar képvisel.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Ott vagytok az év felfedezettjei között a Radio_Head Awards-on. Milyen érzés ez, mennyire tud inspirálni?

A jelölés nagy meglepetés volt számunkra, nagyon nagy megtiszteltetésnek tartjuk. Nem számítottunk rá, annak ellenére, hogy a Waiting című dalunkat pár rádió már nyár óta játssza. Úgy terveztük, hogy a robbanás az EP-albumunk kiadásával jön majd. Ez a közeljövőben várható, érdemes figyelemmel kísérni a történéseket a facebook oldalunkon.

A jelölés nagyon nagy inspiráció, örülünk neki, de mindhárman olyan típusú zenészek vagyunk, akiknek lételeme a tanulás, fejlődés. Meg szeretnénk mutatni, hogy megérdemeltük ezt a fajta figyelmet.

 

Gratulálunk és sok sikert kívánunk nektek :-)

A szavazás regisztráció után érhető el és február 14-ig tart. Szavazzunk és segítsük őket is, mert megérdemlik!!!

ONLINE SZAVAZÁS

Zaťko Ervin, aTEMPO.sk