Aylen's Fall - újabb sikerek, koncertklip és készülő lemez

Aylen's Fall

A komáromi Aylen's Fall sokáig kereste, de végre megtalálta új dobosát. Így a nyár közepén teljes erőbedobással tértek vissza. Újabb sikeres tehetségkutató, koncertek és stúdiómunka van már mögöttük.

Osváth Lajossal, a zenekar basszusgitárosával beszélgettem.

 

Gratulálok az I. Tokaji Rock Tehetségkutató Fesztiválon elért sikerekhez. Lassan megszokjuk :-) Milyen volt ez az újabb kihívás?

Sikerült jól elcsípnünk a feelinget, megmozgatni a nézőket, nagyon jól éreztük magunkat Tokajban. Azt hiszem ez volt már a hatodik tehetségkutatósdink és ezúttal két díjat hoztunk el: a zsűri kedvencei lettünk holtversenyben a Score zenekarral, és csapatunk tagja, Schulcz Miro lett a legjobb gitáros. A díjak mellé járt egy fellépési lehetőség a szombati gálán, két emléklap, és egy-egy palack fincsi tokaji borocska, szóval nagyon megérte a közel tíz órás utazás (oda-vissza).

 

Milyen hozománya van, lehet ennek az eredménynek?

Ezek a díjak azért is nagyon értékesek számunkra, mert amellett, hogy a közönségnek is nagyon tetszett a muzsika, a neves zsűrit, Megyaszay (Megya) Istvánt, Eichinger Tibort is meg tudtuk győzni, sőt össze is haverkodtunk. Megyáék elvittek minket egy nagyon hangulatos borospincébe, ahol gyakorlatilag végigkóstoltuk a kínálatot (többször is :)), azaz a jobbnál-jobb borocskákat. Személy szerint nekem a Bitangjó Furmint ízlett leginkább :-)

Ezen kívül meghívást kaptunk Tokajba, még a nyáron, vagy kora-tavasszal megyünk újra fellépni, és az egyik hangosító is meghívott minket a nyíregyházi klubjába.

Aylen's Fall

 

Újra koncerteztek, ott voltatok az UdvArt napokon Füleken és alig egy hete a Forma Feszten Párkányban is. Legközelebb hol láthatunk titeket?

Igen múlt hétvégén lezajlott a Forma Feszt, nagyon jó buli volt. Kalkin Zolika haverunkkal megalakítottuk a Tisza boyz kamura zenekart, és később Dave barátunk mocsi borházban pedig a Bjukenen Brácsa Bendet, ez utóbbit még lehet, hogy egyszer a közönségi is meghallgathatja, meglátjuk :D

Legközelebbi fellépésünk augusztus 27-én lesz az alsóörsi Zorall Sörolimpián. Nagyon várjuk már ezt a bulit, többször zenéltünk már ebben a kempingben és mindig jól éreztük magunkat.

 

Megtaláltátok a megfelelő dobost. Ki ő és hogyan illeszkedett be a csapatba?

Az új dobosunk Mike Šrámek lett, aki nagyon ügyes és jó figura. Könnyen beilleszkedett a bandába, mondjuk az is segített, hogy az ógyallai sörgyárban dolgozik, ami egy részt azért jó, mert közel van Komáromhoz, másrészt pedig mert ott sok a sör, amit mi ugye nagyon szeretünk ;)

Egyébként Mike volt a a nyolcadik dobos, akivel próbálkoztunk, a többieknél sajnos vagy a tudás, vagy a hozzáállás nem volt megfelelő. Olyanok is jelentkeztek, akik nagyon messze laknak tőlünk (pl. volt egy Londonban élő session zenész is), őket sajnos nem tudtuk elképzelni a nagy távolság miatt. De szerencsére jött Mike, és most minden klappol.

 

Teljes felállásban már bátran tervezhettek. Mi vár titeket az év második felében?

Rengeteg tervünk van a jövőt tekintve: új dalok, lemez, fotózás és klip is, bízunk benne, hogy minden összejön.

Stúdióban egyébként már jártunk is két dal erejéig, ez még a tavalyi Zorall Sörolimpián nyert különdíj része volt. Weisz (Kicsi) Lacinál voltuk az "Ecseri Vasműben". Kicsi nagyon jó szakember, jó volt vele együtt dolgozni, már alig bírjuk kivárni, hogy elkészüljenek dalok, de hát a nyár ugye a menő bandáknak elég sűrű, így még kicsit várnunk kell.

Egyébként a tavalyi gombaszögi fellépésről készültek videó felvételek, ezekből is szeretnénk pár klipet összehozni. Eddig egyet sikerült Skulec Tibi barátunkkal összevágni, itt meg is leshetitek:

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Kíváncsian várjuk az új dalokat, klipeket. További sok sikert kívánunk Nektek.

Köszönjük szépen a lehetőséget, sok jó zenét mindenkinek ;)

Zaťko Ervin, aTEMPO.sk