Gál Tamás elhúzta a csábiak nótáját

Gál Tamás elhúzta a csábiak nótáját

Második alkalommal járt Csábon Gál Tamás a Csavar Színházzal és ismét lenyűgözte a helyi közönséget.

A Csábi Színházi Esték sorozat ötödik bemutatója ezúttal Arany János A nagyidai cigányok című alkotása volt, melyet egy zenés, humoros, interaktív előadásban élvezhettek a jelenlévők.

Gál Tamás

Gál Tamás ezzel az előadással 2010-ben jelölve volt a Magyar Szinikritikusok Díjára, illetve 2011-ben megkapta a 6. Gyermek- és Színházi Szemle Fődíját.

Az egyszemélyes darabban Tamás különböző személyeket formálta meg kiváló módon. Autentikus cigány zenék is felcsendültek magyar és cigány nyelven, melyeket Tamás gitáron és zenésztársa, Ifj. Mester András hegedűn adott elő. A dalokat Bodonyi András gyűjtötte Szepsi környékéről.

Az előadás alatt nagyon aktív volt a közönség is, így gyakran a színpadra került egy-egy fiatal színész palánta, akik játéka még humorosabbá tette a darabot.

Gál Tamás

A felejthetetlen estét ismét nagy tapssal köszönte meg az elismert színésznek a hálás közönség a megtelt közösségi teremben.

A szervezőknek köszönhetően az előadás előtt és után megtekinthető volt a 120 éve született Márton Áron (az erdélyi katolikus egyház püspöke) emlékkiállítása is.

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Göbölös Lajos, Balga Marcel