Így ünnepeltek Dunaszerdahelyen - Vox Camerata és a Csallóközi Táncegyüttes

Így ünnepeltek Dunaszerdahelyen - Vox Camerata és Csallóközi Táncegyüttes

Dunaszerdahelyen is megemlékezést tartottak a forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából. Nagyon méltóságteljes keretek között zajlott az egész ünnepség. A koszorúzáson a város, az egyházak és egyéb szervezetek képviselői is részt vettek.

A program a Vámbéry téren indult, ahol többek közt a Kodály Zoltán Alapiskola Gyermekkarát Gaál Zöld Ágnes vezetésével és a Csallóközi Táncegyüttes kis táncosait láthattuk, akik gyönyörű példát adtak a hagyományok tiszteletének, és azok ápolásának fontosságáról.

 

Csallóközi Táncegyüttes

 

A programot a Vox Camerata kamarakórus zárta a Vermes-villában. Gaál Zöld Ágnes karnagy vezetésével megszólaltatták többek közt az Éljen a haza, A magyarok világhimnusza és a Honfoglalás ismert dallamait. Zongorán Fitos Andrea, fuvolán pedig Bazsó Horváth Zsuzsanna működött közre. Gaál Zöld Ágnes szólóban a Szép vagy Magyarország című dalt is előadta. A műsort rövid intermezzók szakították meg, amelyben a kórus konferansziéja, Nagy Tibor, röviden ismertette március 15-i forradalmi nap eseményeit. A lelkes közönség hatalmas tapssal díjazott minden csodálatos dalt, és ünnepelte együtt azt a napot, amelyen a magyarság megismerte a szabadságot

Bódis Attila, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András